treats

Even voorstellen…

 

Ha allemaal, ik ben Jonathan Van Vaerenberg, ondernemer, levensgenieter, gek op lekker, gezond en duurzaam eten, en oprichter van een nieuw concept dat de restaurantwereld op zijn kop gaat zetten.

 

Ik ben Belg (met een grote liefde voor Nederland), vader van drie kinderen (met een pure Nederlandse tongval), en sinds kort dus ondernemer.

Midlife crisis, wake-up call, of gewoon volwassen(er) worden… Na jaren hard labeur in de zakenwereld, begon het bij mij te knagen om iets zinnigers te doen; een bijdrage te leveren aan de maatschappij, en als het even kan, ook aan de planeet.

Zelf hou ik van gezellig en lekker eten, ook wel met een bijpassend wijntje. Maar als een Bourgondiër trouwt met een voedingsdeskundige, dan moet eten ook gezond zijn. Gelukkig konden de kookkunsten van Amélie, mijn vrouw, me ervan overtuigen dat gezond ook erg lekker kan zijn, en dat je er zoveel meer energie en power van krijgt.

 

   

 

Maar we hebben één grote frustratie…

Als we uiteten gaan, of eten bestellen, moeten we onze standaarden vaak verlagen. Weinig groenten, veel suiker, weinig seizoensgebonden en lokale ingrediënten, slecht betaalde bezorgers… Hoe en waar vinden we kwalitatieve restaurants die onze standaarden delen? En als we met vrienden eten, die een dieet volgen of allergieën hebben, hoe kunnen we daar praktisch mee omgaan?

 

Waarom, in dit digitale tijdperk, bestaat er geen app die ons gemakkelijk de juiste opties aanbiedt? Die ons aangeeft waar we eten kunnen vinden dat precies bij ons past?

 

Zo is treats geboren!

Op basis van je ethische verwachtingen en specifieke allergieën en dieetwensen, gidst treats je tot gezonde en duurzame restaurants, en gerechten die specifiek bij jou passen. Persoonlijke “food matchmaking” dus!

Als restaurateur biedt treats je een platform om je waarden en verhaal te delen met gelijkgestemde consumenten. Zo vinden consumenten en restaurants elkaar in de fundamentele waarden van “goed” en persoonlijk eten, en doen ze wat goed is voor henzelf, de gemeenschap, en de planeet. Ons motto is dan ook “Good food, good people”.

Meedenken

We starten nu met de ontwikkeling van de app, en zouden het super vinden als je ons al wilt volgen op Instagram:  www.instagram.com/treats_amsterdam/

En als je als toekomstige klant of restaurateur met ons wilt meedenken, of je tips wilt delen,

stuur dan een mailtje naar: jonathan@treats-market.com. Dat zouden we super fijn vinden.

 

Hopelijk tot binnenkort!

Jonathan & Amélie

 

Reactie:   communicatie@slowfoodamsterdam.nl

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!