fbpx

TEXEL

TEXEL

Slow Food  Texel is een consumenten- en producentenbeweging. Het gegeven dat Slow Food een nationale en internationale achterban heeft, maakt dat deze organisatie een interessante aanvulling geeft op de bestaande organisaties op Texel.
Er zijn op Texel zijn meerdere organisaties betrokken bij het behoud van de authenticiteit en het waarderen en de promotie van de Texelse of streekproducten, elk vanuit een andere invalshoek.

De leden van Slow Food delen de belangstelling voor good, clean en fair voedsel: Voedsel dat op een verantwoorde manier wordt geteeld, geproduceerd en verwerkt en waarvan we samen kunnen genieten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vertegenwoordigers van verschillende organisaties, restaurateurs, diverse productiebedrijven en vele consumenten belangstelling tonen voor Slow Food.

Slow Food Texel organiseert activiteiten met een grote diversiteit met als gemeenschappelijk doel het smaakbewustzijn van mensen te vergroten en aandacht te vragen voor producten die de natuur en de natuurlijke smaak zoveel mogelijk in ere houden. Veelal in samenwerking met producenten organiseren wij smaakworkshops, proeverijen, lezingen, evenementen, lokaal èn nationaal. Ons belangrijkste event is de Smaakvolle Belevenis; een jaarlijkse bijeenkomst in juni op de Bonte Belevenis waarbij smaak, proeven, uitleg en genieten centraal staan. En uiteraard vieren we met Slow Food Texel jaarlijks de Terra Madre dag.

GEBIED

Slow Food Texel is actief op waddeneiland Texel.

 

CONTACT

AGENDA 2019

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

BESTUUR

SLOW FOOD

Hans van Veller

Hans van Veller

Voorzitter

Frits Bakker

Frits Bakker

Penningmeester

Joscha Schoots

Joscha Schoots

Algemeen bestuurslid

Aat van Heerwaarden

Aat van Heerwaarden

Algemeen bestuurslid

Aart Wijker

Aart Wijker

Algemeen bestuurslid

Annette van Ruitenburg

Annette van Ruitenburg

Algemeen bestuurslid