Na een slingerende tocht over dijken en langs landerijen belanden we bij de nostalgische kas van Slow Escargots. Een waar paradijs voor slakken waarbij het natuurlijke ritme van de slakken het uitgangspunt is, zodat ze kunnen leven zoals ze dat in de vrije natuur ook zouden doen. Er zijn geen kunstmatige licht- of warmtebronnen, zodat de slakken zich gedragen zoals ze zich in de vrije natuur gedragen. Ze slapen overdag en zijn vooral ’s nachts actief.  Bij het kweken van slakken is het natuurlijk belangrijk dat de dieren sterk en weerbaar zijn. Zeker als je zoals Slow Escargots geen gebruik wilt maken van onnatuurlijke hulpmiddelen. Daarom verrijkt Ter Hall de grond in de kassen met kalk, wat de slakken nodig hebben voor hun huisjes.

Ander belangrijk onderdeel van het slakken kweken is de voeding. De dieren krijgen dagelijks onbespoten verse bladgroente, maar ook tijm, basilicum en rozemarijn voorgeschoteld. Niet alleen zijn slakken verzot op deze kruiden, het krachtige groen vormt ook een natuurlijke bescherming tegen ziekten.

Op deze wijze houdt Slow Escargots hormonen, pesticiden en antibiotica buiten de deur. Bovendien: de slakken krijgen door het eten van de kruidenplanten een unieke, verfijnde smaak waardoor ze nóg lekkerder worden. De slakken die Lennard ter Hall verkoopt, zijn direct afkomstig van het land. Dit klinkt misschien logisch, maar de meeste slakken die de supermarkt of groothandel verkoopt, zijn ingevroren geweest tijdens transport. Slow Escargots doet dit niet, hierdoor en door de natuurlijke manier van slakken kweken hebben haar producten meer smaak en bite. Bovendien zijn ze nog te herkennen als slak. Dat zien we, dat voelen we en dat proeven we bij de proeverij.

Maar bovenal : Wat een inspirerend en prachtig verhaal van deze slakkenboer over de avontuurlijke zoektocht die hieraan vooraf ging.

Kon jij niet bij onze excursie zijn? Kijk dan op slowescargots.nl. Lennard ontvangt je graag in de kas om alles over zijn slakken te vertellen!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!