Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn: Vrijdag 4 oktober was De Boergondische markt Van Brabantse Grond in Eindhoven.
Een unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en de 5 Brabantse koksopleidingen. Zij lieten hier zien wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent. De verschillende koksteams presenteerden hier samen met ‘’hun’’ boer, de gerechtjes die zij de afgelopen periode ontwikkeld hadden. Alles in een prachtige presentatie en met verrassende combinaties van smaken en structuren. We hebben ontzettend genoten van alle verschillende hapjes maar ook van de verhalen eromheen, over de ingredienten en waar deze vandaan komen en welke keuzes de koks moesten maken.
Dit alles werd omlijst door een kleinschalige markt met smaakvolle lokale producten, een feestje voor lokale lekkerbekken. Verder natuurlijk niet te vergeten de foodfilms, docu’s, workshops en lezingen en zelfs een boeren escape room.  Voor elk wat wils!
En welk team werd uiteindelijk de winnaar van de battle……
Dat was het team van Koning Willem I College uit Den Bosch.  Zij wonnen met hun creaties – aardappel wafeltje , pulled pork , bieten structuren & pastinaak scone, gerookte wortel filet americain , krokantje – en hun overtuigende pitch zowel de juryprijs als de publieksprijs. Een mooie prestatie! Hiernaast was het prachtig te zien dat alle teams vol overgave aan de battle mee deden en zich tot in de puntjes hadden voorbereid. De bereidheid van de boeren en producenten leidde tot warme contacten met de scholen. Complimenten aan allen! Slow Food Brabant en de koksopleidingen zullen deze samenwerking zeker voortzetten en uitbouwen.
WE WILLEN IEDEREEN BEDANKEN DIE DEZE DAG TOT EEN MOOI SUCCES HEEFT GEMAAKT!
.
Tekst // Caroline Visscher

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!