Even terugblikken en nagenieten…Tussen de wijn- en aspergevelden beleefden we afgelopen zondag een lekkere maar ook interessante middag op het domein van De Santspuy in Etten-Leur.  Wat een inspirerend verhaal van boer Gilbert Sweep. Onder andere over wat het vandaag de dag inhoudt om boer te zijn, met respect voor bodem, dier en de natuurlijke omgeving. Met het realisme van op een zo natuurlijk mogelijke wijze boeren en tegelijkertijd ook het steunen van de eigen boeren familie en haar klanten. Wijn- en asperge boerderij de Santspuy in Etten-Leur is een topper om te bezoeken!

En natuurlijk ook Chef Ralph Geerts en RAVANELLO team: Ontzettend bedankt voor een uitgebreid aspergemenu in de overtreffende trap; Wat een heerlijke smaken en geraffineerde combinaties die de asperge recht doen. We hebben genoten van jullie vakmanschap!

En last but not least: Alle deelnemers, groot en klein, fantastisch dat jullie erbij waren! Het was heerlijk!

 

Smaakt het asperge event naar meer? Houd dan onze Slow Food Brabantwebsite en Facebook in de gaten voor meer leuke en smakelijke uitjes. Ons volgende smaak-uitje is een ‘Ansjovis Vrijmibo op het water’ op 8 juni bij de Bergse Diepsluis.  Daarna gaan we door met een Slow Food lunch op het Dakop zondag 1 juli, gecombineerd met een bezoek aan Wortels in Breda. Deze lunch op het dak organiseren we weer samen met team RAVANELLO als onderdeel van rooftop festival Pannen op het Dak in Breda.
Wortels in Breda is een zelfoogsttuinderij bij Breda voor verse groenten en bloemen. Ze werken zonder bestrijdingsmiddelen, met biologische zaden en goede compost. Het concept past dus bij de visie van Slow Food dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn.

We zien je graag op de Slow Food boot, onze Lunch op het Dak of een van onze andere events!

Tot snel!

Namens het bestuur Slowfood Brabant,

Arien de Haan
Estelle-Marie Schoenmakers- Stevens
Co Koekkoek
Caroline Visscher

Meer Info: https://slowfoodbrabant.nl/ of info@slowfoodbrabant.nl

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!