Slow Food Nederland zoekt penningmeester!

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging, opgericht in 1989 uit zorg om het verdwijnen van lokale eetculturen, tradities en voeding. Wij zijn in 160 landen actief, ook in Nederland, met regionale communities en een jeugdbeweging. Slow Food Nederland is de overkoepelende organisatie, een vereniging, geleid door een bestuur met een collectieve verantwoordelijkheid.

 

Wij zoeken versterking van ons bestuur met een penningmeester. Iemand die bereid is de verantwoording voor de financiën van Slow Food op zich te nemen.

 

Wat verwachten wij van een penningmeester?

  • Affiniteit met cijfers;
  • Affiniteit met de doelstellingen en activiteiten van Slow Food;
  • Inzet van hun relevante netwerken en relaties;
  • Realiteitszin;
  • Tijd van circa 1 dagdeel per week.

 

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden?

  • Bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de financiën;
  • Bijhouden van de financiële administratie;
  • Opstellen van de jaarbegroting en financieel jaarverslag;
  • Beheer van zakelijke rekeningen;
  • Begeleiden freelance fundraiser;
  • Medeverantwoordelijk zijn voor het besturen van Slow Food in Nederland.

 

Wat levert je het bestuurslidmaatschap op?

  • Verdieping van je netwerk en nieuwe contacten;
  • Verbreding van je horizon;
  • Ervaring in het aansturen van een vrijwilligersorganisatie.

 

Tijdsbesteding en bezoldiging

Het bestuur van Slow Food Nederland vergadert één keer per maand in de avond. Daarnaast wordt initiatief/deelname/presentie verwacht bij inhoudelijke en verenigingsbijeenkomsten. Indicatie van tijdsbesteding: verwacht gemiddeld vier uur per week bezig te zijn met Slow Food (bij aanvang mogelijk intensiever). Het gaat om een vrijwilligersfunctie waaraan geen bezoldiging verbonden is. Onkosten worden vergoed.

 

Word je hierdoor aangesproken? Stuur dan een mail naar onze secretaris Geert Veenendaal, secretaris@slowfood.nl, met een korte omschrijving wie je bent, wat je doet, en je contactgegevens. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

 

Ben je nog geen lid van Slow Food? Dat is voor de sollicitatie niet belangrijk. Mocht je later benoemd worden, dan is het lidmaatschap wel een must.

 

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!