Op zaterdag 22 september en zondag 23 september organiseert Slow Food Groene Hart weer een Oogstmarkt op het terrein van stichting GoudAsfalt in Gouda. Een streekmarkt met meer dan 25 kramen. Kramen met producenten en bereiders die een palet van producten uit de streek aanbieden, met aandacht voor smaak, duurzaamheid, een eerlijke vergoeding en respect voor mens en aarde. Ieder heeft zijn eigen verhaal over het maken, telen, kweken en bereiden van hun product, van bodem tot bord!

Een ontmoetingsplaats tussen consumenten, producenten en bereiders; proef en beleef het Groene Hart! Er kan worden geproefd, uitgeprobeerd en gekocht. Geniet van de producten die op de markt gepresenteerd worden door de producenten en bereiders.

GoudAsfalt
Op een originele manier wordt er invulling gegeven aan de betekenis van de locatie GoudAsfalt als scharnierpunt tussen stad en platteland. GoudAsfalt ligt op het kruispunt van de Krimpenerwaard, de Hollandse IJssel en het Goudse IJsselfront. Al het moois van Gouda komt hier samen; de historische binnenstad, een karakteristiek industrieel erfgoed, de rivier met eb en vloed en het Hollandsche veenweidelandschap. Medewerkers van GoudAsfalt zullen rondleidingen op het terrein verzorgen.

Samenwerking
De Slow Food Groene Hart Oogstmarkt is een initiatief van Slow Food Groene Hart en stichting GoudAsfalt en wordt mede mogelijk gemaakt door Hoogvliet, Rabobank Gouwestreek, Groene Hart Coöperatie en de gemeente Krimpenerwaard.

Meer weten? Neem contact op met Joke Eek: groenehart@slowfood.nl/0650631942

//tekst: Carla Wijnnobel, bestuurslid Slow Food Groene Hart

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!