fbpx

Deze keer een veggie editie op basis van peulvruchten en kool. 2016 is het jaar van de Peulvruchten, en kool is natuurlijk gewoon hot! Het was een hele geslaagde dag, met 20 disgenoten. Op de volgende pagina treft u de recepten aan. Deze uitgebreide zondagse lunch hebben we gezamenlijk de volgende gerechten bereid:

Als snackje tijdens het harde werken: Surinaamse Bara van spliterwten met een pittige tomatenchutney

Bruine bonensoep (uit Liever Lokaal)

Trifle van broccolimousse en -roosjes met appel

Hoofdgerechten:
– Gierst-wortelburger (uit Het vergeten groenteboek)
– Gevulde groene kool met pittige verse tomatensaus (uit SF Osteria d’Italia)

– Papardelle van pastinaak met een saus van havermout, hazelnoot en oesterzwammen
– Rode kool salade

En als afsluiting een kaasplankje met twee chutneys en BGO/Karnemelkbrood, en de volgende Nederlandse rauwmelkse kazen:

  • BGO
  • Remeker
  • Leische kaas met sleutels
  • Oude boerenkaas

Hieronder staan de gebruikte recepten (20 couverts)

Enkele leuke foto’s van deze dag zijn te vinden op onze Facebook pagina!

 

En op 30/11/2014 hebben we ook al een hele mooie SoZ gehad met in de hoofdrol de drie boonsoorten die in de Ark van de Smaak zijn opgenomen!