fbpx

Slow Food in de Wereld van Smaak in de Rotterdamse Markthal! Van 22 tot en met 24 april staat Slow Fish in de spotlight tijdens het Oosterscheldekreeftfeest in de Wereld van Smaak in de Markthal in Rotterdam! Deze drie dagen wordt in DWVS de Oosterscheldekreeft gevierd. Er zijn lezingen, een masterclass en … De kreeft staat op het menu! In de popupstore op de Markthalvloer zijn zilte producten te koop, geselecteerd door Slow Food Nederland, waaronder Wilde Wadoesters, rivierkreeftjes (‘the poor man’s lobster’), zoet- en zoutwatervis van De Goede Vissers, zilte groenten en zeewierproducten. Slow Food-chefs Maurice de Coninck (van Da Maurizio uit Scherpenisse) en Arjan Smit (van De Pronckheer uit Cothen) geven in het weekend demonstraties vanuit een mobiele keuken.

Proef je Oosterscheldekreeft, dan proef je een wereld van verschil. Volgens kenners is het ‘vlees’ steviger dan z’n soortgenoten en is de smaak fijner en zachter. Dat het Zeeuwse schaaldier zoveel lekkerder is, is geen ‘broodje kreeft’-verhaal. De geïsoleerde ligging en het milieu van de Oosterschelde – zout water, zachte winters – zijn ideale leefomstandigheden voor dit type kreeft dat een geheel eigen DNA heeft. De kreeft is door Slow Food ook opgenomen in de Ark van de Smaak en heeft een Presidium. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 april staat het culinaire centrum in ‘de buik’ van Markthal Rotterdam in het teken van dit unieke product uit de Oosterschelde: een kreeft die geldt als kroonjuweel van onze streekproducten. In de pop-up store van De Wereld van Smaak staat Slow Food om het verhaal van de Oosterscheldekreeft en Slow Fish te vertellen. Er zijn door ons geselecteerde zilte producten te koop, waaronder Wilde Wadoesters, rivierkreeftjes (‘the poor man’s lobster’), zoet- en zoutwatervis van De Goede Vissers, zilte groenten en zeewierproducten. In de kookstudio op de eerste verdieping geven experts op zaterdag 23 april presentaties over Oosterscheldekreeft en andere Slow Fish. Gastsprekers zijn Mieke Snoek van de Ark van de Smaak Commissie en het Slow Fish netwerk van Slow Food Nederland en prof. dr. Aad Smaal van Wageningen UR namens het Presidium Oosterscheldekreeft.