fbpx

 

Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? 

Meer aandacht voor het GLB. Juist nu.

Met betrekking tot de onderhandelingen over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid slaan diverse Europese niet-gouvernementele organisaties de handen inéén om druk uit te oefenen op ministers van het Europees Parlement Ondanks de chaos die door de COVID-19 pandemie is...

Lees meer

Vacature: Bestuurslid Communicatie & PR

Slow Food wil in Nederland dé inspirerende en verbindende bron zijn van good, clean en fair food voor iedereen. Een cruciale opdracht hierin is het versterken van de communicatie en PR, zodat Slow Food bekender wordt en de verhalen en kennis van de beweging beter...

Lees meer

Vacature: penningmeester

Slow Food Nederland verbindt de internationale beweging met verschillende communities in Nederland. Slow Food is in transitie naar een beweging waarbij meer mensen zich kunnen aansluiten. Daarbij zoeken we ook naar nieuwe manieren om de financiële basis gezond te...

Lees meer

#kieslokaal on tour: zeebaars uit Lauwersoog

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en gaat - met gepaste...

Lees meer

Hoe gaat het nu met schapenherder Stijn Hilgers?

Gisteravond werd de film Schapenheld over de Brabantse schaapsherder Stijn Hilgers opnieuw uitgezonden. Wie de film heeft gezien weet dat het voor de Schapenheld zelf minder goed afliep. Hoe gaat het nu met de herder en zijn gezin? Tekst // Ton van Zandvoort Beeld //...

Lees meer

#kieslokaal on tour: witflora kaas uit Zevenaar

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en gaat - met gepaste...

Lees meer

#kieslokaal on tour: Zeeuwse platte oester uit Yerseke

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en gaat - met gepaste...

Lees meer

AGENDA 2020