Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? 

BIRRA MADRE 4/5 en 11/12 november

De Nederlandse biercultuur bloeit als nooit tevoren. Als je dat ergens kan ervaren en proeven dan is het wel bij kleinschalige bierbrouwers met aandacht voor vakmanschap, smaak en lokaal ondernemerschap. Kom daarom volgend weekend naar de Slow Food Birra Madre 2017....

Menu for Change

Voor het eerst in de geschiedenis van Slow Food, lanceert dé voedselbeweging voor good, clean & fair food een wereldwijde campagne: Menu for Change. Met deze campagne vragen we aandacht voor de rol van onze voedselproductie op klimaatverandering, want ons huidige...

meld je aan voor de jan wolf scriptieprijs

Ben je student en heb je een Bachelor- of Masterscriptie geschreven die bijdraagt aan de kennis rond good, clean en fair food? Doe dan mee aan de Jan Wolf Scriptieprijs! De Jan Wolf Scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de auteurs van de bachelor- en...

Slow Europe: één europees voedselbeleid

Slow Food is goed vertegenwoordigd in Europa. In alle landen zijn leden actief in het bevorderen van Good, Clean & Fair food for all. Maar het kan nog beter. Op het Internationale Congres in China vorige week, hebben de vertegenwoordigers van Europese landen zich...

INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017

Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...

Blog: Een duidelijker agenda

Twee weken geleden op 2 augustus waren onze grondstoffen op voor de rest van het jaar. Het was Earth Overshoot Day, de dag waarop wereldwijd is opgebruikt waar we eigenlijk het hele jaar mee zouden moeten doen, als we tenminste in balans willen leven met moeder aarde....

menu for change

MENU FOR CHANGE  De afgelopen honderd jaar is de aarde met ongeveer 0,85 °C gestegen, zeespiegels stijgen en ook het Arctisch gebied warmt sneller op dan verwacht. Extreem weer komt steeds vaker voor en heeft dramatische gevolgen voor mens, dier en gewassen . Als we...

nieuw presidium Boeren Leidse Traditioneel

Op 25 juni zal tijdens Slow Food in het Park het nieuwe presidium Boeren Leidse Kaas Traditioneel worden gelanceerd. Een groep bereiders van deze bijzondere kaas zijn een jaar geleden naar Slow Food gestapt met de vraag of ze een Presidium konden vormen. Samen met de...

Brandrode brief aangeboden aan parlement

Vrijwel alle leden van de Vaste Tweede Kamer commissie voor Landbouw kwamen gisteren naar buiten (hoewel er Code Geel gold) om te kijken naar de demonstratie over de rode loper (een zogenaamde cattle walk) van zeldzame huisdierrassen. Wat was het geval: diverse NGO's...

Slow Food op vakantie

Slow Food is een internationale beweging. Daardoor kunnen we wereldwijd aandacht vragen voor Good, Clean en Fair Voedsel. Maar je kunt natuurlijk ook voor je vakantie gebruik maken van dit netwerk! Kijk bijvoorbeeld eens of er in de buurt van jouw vakantieadres een...

DE FOSFAATWET EN ZELDZAME RASSEN

Een belangrijk speerpunt van Slow Food is het behoud van (agro)biodiversiteit. Met de Ark van de Smaak zetten we ons in voor levend erfgoed als de Lakenvelder, de Blaarkop of het Brandrode rund. Voor Lakenvelder en Brandrood zijn ook Slow Food presidia opgericht:...

Slow Food in het Park

Om de kracht van Slow Food als brede voedselbeweging op de kaart te zetten, organiseert Slow Food dit jaar de eerste editie van Slow Food in het Park. Een 1 daags event geïnspireerd op Terra Madre en de Salone del Gusto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur...

AGENDA 2018