fbpx

 

Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? 

Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen

Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen

Veel van jullie zullen het beamen: bier is een prachtig product. Niet alleen om smaak over te brengen, maar ook om duurzaamheid te bewerkstelligen. Die twee factoren zijn de motivatie geweest voor Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen om hun brouwerij Nevel te...

Lees meer
Slow Food Zeeland maakt een herstart!

Slow Food Zeeland maakt een herstart!

Foto // Jan-Willem van Braak via Unsplash   Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan van start. Om deze hernieuwde kennismaking te vieren, organiseren we een ontmoeting op zaterdag 21 mei 2022. We zijn te gast in Yerseke waar we...

Lees meer
Slow Food On Tour: Stadsbakkerij Broodt, Eindhoven

Slow Food On Tour: Stadsbakkerij Broodt, Eindhoven

Stadsbakkerij Broodt is een kleinschalige bakkerij in Eindhoven, waar met een klein aantal biologische ingrediënten de meest uiteenlopende en fantastische broden worden gemaakt. Meel, water, zout. Meer is er niet nodig voor bijvoorbeeld het fantastische zuurdesem*...

Lees meer
DE CONSUMENT WIL WEL. NU DE POLITIEK EN DE BEDRIJVEN NOG.

DE CONSUMENT WIL WEL. NU DE POLITIEK EN DE BEDRIJVEN NOG.

Verduurzaming is aan de orde van de dag. Het derde IPCC rapport (International Panel on Climate Change van de VN) is gepubliceerd. In een notendop: alleen als we NU handelen zijn de klimaatdoelen nog in zicht. Wat blijkt? De consument is echt wel bereid te veranderen,...

Lees meer
100×100 Challenge winnaars: Update #2

100×100 Challenge winnaars: Update #2

Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze bepaald niet...

Lees meer
SAMEN VOOR SLOW FOOD COMMUNITIES IN OEKRAÏNE

SAMEN VOOR SLOW FOOD COMMUNITIES IN OEKRAÏNE

Gedurende de afgelopen weken heeft Slow Food International nauw contact onderhouden met Slow Food communities in Oekraïne, om een manier te vinden om ondersteuning te bieden aan degene die hun thuis hebben moeten verlaten, maar ook aan degene die achter zijn gebleven...

Lees meer
100×100 Challenge winnaars: Update #1

100×100 Challenge winnaars: Update #1

Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch (zie foto) de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze...

Lees meer
“Kweekvlees is geen zilveren kogel” door Carlo Petrini

“Kweekvlees is geen zilveren kogel” door Carlo Petrini

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar de voedseltrends waarover waarschijnlijk het meest gepraat gaat worden in 2022 nemen al vorm aan. Een van deze trends wordt hoe dan ook kunstmatig vlees, of in-vitro vlees, of kweekvlees -er bestaan meerdere namen voor....

Lees meer

AGENDA