Op 26 februari kwamen ongeveer 15 lokale producenten en het bestuur van Slow Food Limburg bij elkaar voor de aftrap bij het mooie Kasteel Eyckholt van onze gastvrouw Ria Joosten.

Dat zijn naast het bestuur van SFL: Frank van Eerd, Bisschopsmolen; Ria Joosten, Ria Joosten Catering en Evenementen; Sjoerd Kessels, ’t Slakkenhuis, kwekerij escargots; Marian van Pol, Wijn-Depot , slijterij/wijnimport; Frans van Poppel, amandelteler; Frans de Rond, LIVAR ; Luuc Rövekamp, Gedeelde Weelde, consumentenvoedsel coöperatie; Hans Schers, Karakter wijnen , registervinoloog, wijnmaker; Jean Thoma, biologisch restaurant Aan Sjuuteeänjd, Schinnen; Mart Vandewall, Puur Vandewall, o.m. stroopstokerij en fruitteelt; Tiny Willems-Snijders, Tioccolato, chocolatier en Marlies Wolters, Nina Bakery. Zij zijn de grondleggers van SFLP, de startgroep.

Werkgroep

Daaruit is een werkgroep ontstaan. Zij gaan met elkaar aan de slag om zichtbaarheid te creëren van het Slow Food gedachtegoed en de lokale Slow Food producenten. Zij gaan producenten meer verbinden, zowel online, als persoonlijk en logistiek. En zij gaan aan de slag met het gezamenlijk in contact komen met de consument, door een streekmarkt en een Slow Food straatje op de horeca beurs. Verder zullen zij elkaar ook ondersteunen in het toepassen van de Slow Food criteria. Zij zullen voortdurend terugkoppelen aan de startgroep.

 

Sfeer

De sfeer was enthousiast, positief en iedereen had een open en eerlijke houding ten aanzien van de verwachtingen. Er was een gezonde diversiteit van producten en ook van werkwijzen. Allen met eenzelfde intentie en ambitie maar met eigen invulling daarvan.

Lokale producten proeven

 

zuurdesembroodIeder verhaal achter het product was bijzonder en onderscheidde zich door een drive naar “ good, clean and fair”. Onderling zijn de verschillende producten van elkaar geproefd: brood van Frank van Eerd van de Bisschopsmolen, de broodjes van Marlies Wolters ( Nina Bakery), stroop van Mart Vandewall, amuses van Maria Fancelu, slakken van Sjoerd Kessels, de chocolade van Tiny Willems en de preskop van Jean Thoma van De Sjuut en wijnen van Marian van Pol, Hans Schers en Slow Wine. Dat nog niet iedereen elkaar kende bevestigde in de toegevoegde waarde van dit initiatief.

 

Interesse? Doe mee!

Hopelijk sluiten meerdere producenten uit de regio zich aan bij het platform omdat ook zij de meerwaarde zien van samenwerken en de Slow Food missie uitdragen. Een goede start is gemaakt, nu is het aan de ondernemers om de ideeën te concretiseren.

Voor meer informatie neem contact op met limburg@slowfood.nl

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!