fbpx

Slow Food Nederland is op zoek naar een penningmeester die zich – samen met het bestuur – wil inzetten voor een duurzame transitie van de beweging. Zet jij je graag in voor een eerlijk en duurzaam voedsel voor iedereen? Ben je bovendien wegwijs met cijfers, begrotingen en financiën? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Functieomschrijving

In deze vrijwillige functie maak je deel uit van het bestuur van Slow Food Nederland. Slow Food Nederland verbindt de internationale beweging met de verschillende communities in Nederland. Slow Food is in transitie naar een beweging, waar meer mensen zich bij kunnen aansluiten. Een spannende fase, waarin we ook zoeken naar nieuwe manieren om de financiële basis gezond te houden. We zijn naar iemand op zoek, die dat mee vorm kan geven. Lijkt jou dit een interessante uitdaging en ben je minimaal 1 jaar lid van Slow Food Nederland? Dan horen we graag van je!

 

Wat houden je taken precies in?

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor:

  • Financiële administratie (bijhouden van de budgetten gedurende het jaar)
  • Opstellen van de jaarbegroting en financieel jaarverslag
  • Beheer van zakelijke rekeningen
  • Assisteren bij subsidie- en fondsaanvragen

Je bent lid van het Slow Food Nederland bestuur, waarin de koers voor Slow Food Nederland wordt bepaald en vertaald in concrete mijlpalen in een jaarplan.

 

Hoeveel tijd ben je daarmee kwijt?

Het bestuur van Slow Food Nederland vergadert 1 keer per maand en daarnaast wordt verwacht dat je bij inhoudelijke- en verenigingsbijeenkomsten aanwezig bent. Indicatie van tijdsbesteding: 4 uur per week (bij aanvang mogelijk intensiever). Het gaat om een vrijwilligersfunctie waaraan geen bezoldiging verbonden is, maar wel onkosten kunnen worden gedeclareerd.

Lijkt het jou leuk om de financiële structuur van Slow Food Nederland toekomstbestendig te maken, het gehele Slow Food netwerk beter te leren kennen, en je bezig te houden met good, clean & fair voedsel voor iedereen? Dan ben jij onze nieuwe penningmeester! Stuur je CV en motivatiebrief naar info@slowfood.nl. Wil je eerst wat meer informatie? Ook dan kan je mailen naar info@slowfood.nl.