fbpx
Ook in de hoofdstad is Slow Food actief bezig om “Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen” op de kaart te zetten. Vandaag maak je kennis met de gezichten achter Slow Food Amsterdam.

 

SlowFood_Amsterdam_MonicaFromm

Monica Fromm (Voorzitter)

De kracht en schoonheid van mooi, puur en eerlijke eten en vooral het genieten hiervan heb ik al van huis uit meegekregen.  Deze  blijvende interesse is nog steeds de drijvende kracht in mijn leven en mijn loopbaan als cateraar, private chef en foodinspirator.  Op het gebied van eten en voeding ben je nooit uitgekeken en al zeker niet uitgeleerd, gezien de toename van vaak verontrustende informatie rondom product en productie. Ik voel dan ook dat ik deze kennis die ik heb waar mogelijk door wil  geven , o.a. via workshops voor volwassenen en kinderen.  Ik ben lid geworden van Slow Food om bij te kunnen dragen aan het verbreiden van het gedachtegoed en doe dit sinds jaar en dag als bedenker en organisator van activiteiten rondom eten & drinken. Ik ben dankbaar dat ik voorzitter ben bij een bijzonder bevlogen, betrokken en inspirerend bestuur dat voor belangrijke taak staat om het gedachtegoed van Slow Food en haar Amsterdamse leden de komende tijd nog beter op elkaar af te stemmen.

Marcel  Stiphout (Vice-voorzitter)

Ik ben, getrouwd en ik heb  twee kinderen en ben opgegroeid tussen de kookboeken en de wijnetiketten van mijn vader. Op zaterdag doe ik samen met mijn kinderen boodschappen in de Pijp waarbij we alle kleine speciaalzaakjes af lopen op zoek naar mooie, bijzonders en eerlijke producten. Binnen het convivium van Amsterdam maak ik me sterk om kinderen zoveel mogelijk mee te geven over eerlijk en fair eten door daar makkelijk toegankelijke activiteiten voor te organiseren.

 

SlowFood_Amsterdam_BarbrovdHam

Barbro van der Ham (Penningmeester)

Ik  woon in Bussum en heb 4 kinderen. Al vanaf jongs af aan heb ik een zwak voor moeder aarde en hoe we daar mee om gaan. De laatste jaren, sinds de kinderen er zijn, heb ik me vooral verdiept in lekker en goed eten, lokale producten en eerlijk geproduceerd voedsel. Ik vind onze eetcultuur erg belangrijk, eet bewust en weet wat je eet. Daardoor ben ik ook bij Slow Food terecht gekomen. Binnen het Convivium ben ik Penningmeester.

 

SLowFood_Amsterdam_AstridCoppens

Astrid Coppens (Algemeen bestuurslid)

Al mijn hele leven ben ik  geïnteresseerd in lekker eten, lokale producten en goed en eerlijk geproduceerd voedsel. Behoud van diversiteit in ons voedselaanbod vind ik erg belangrijk en vind het ook ontzettend leuk om overal waar ik kom regionale specialiteiten en kleine producenten te ontdekken en met hen in gesprek te gaan. Bij Slow Food Convivium Amsterdam was ik jaren lid van de activiteitencommissie en sinds 2 jaar bestuurslid. Door middel van het bijdragen aan activiteiten kom ik met mensen in gesprek over de herkomst en smaak van voedsel en hoe je door keuzes te maken voor regionale en verantwoorde producten invloed kunt hebben op de toekomstige beschikbaarheid van lekker, puur en eerlijk voedsel.

 

SlowFood_Amsterdam_PattyScholten

Patty Scholten (Secretaris)

Ik ben een verantwoorde en veelzijdige bourgondiër, zeer geïnteresseerd in de herkomst van de diversiteit aan originele voedingsproducten, gefascineerd door hedendaagse voedselvraagstukken en afgestudeerd Gezondheids- wetenschapper met een MSc in Global Health.Bij Slow Food Amsterdam zet ik me als secretaris in om mensen bij te brengen welke weg hun voedsel heeft moeten afleggen om op het bord te komen. Ik vind het belangrijk dat men behalve met de smaak van voedsel, ook bezig is met hoe en door wie het is geproduceerd. Gelukkig zijn steeds meer mensen bewust met hun eten bezig.

 

Daphne de Wit (Ledenmanagement)

Al en al van jongs af aan ben ik  regelmatig in de keuken te vinden. Ik heb een grote interesse voor eerlijk, lokaal en puur eten en loop hiervoor elk weekend markten en kleine winkels in Amsterdam af. Dan de hele middag in de keuken staan en mijn weekend is compleet. Ook in mijn werk ben ik als zelfstandige betrokken bij voedselvraagstukken en verduurzaming van de voedselsector. Vooral hoe we meer verantwoordelijkheid over de hele keten kunnen nemen en de verbinding kunnen maken tussen stad, natuur en ons eten. In het bestuur richt ik mij op het versterken van de verbinding tussen leden en het gedachtegoed van Slow Food en hoe we dit kunnen doorvertalen naar activiteiten.

 

Luigi Pucciano (Evenementen&Educatie)

Naast restauratiearchitect ben ik  eigenaar van Terre Lente en bevlogen importeur van culinaire pareltjes uit mijn streek Calabrië. Ik ben vaak onderweg in Zuid Italië om spannende verhalen, smaken en geuren op te sporen. Met interesse voor sociale en duurzame projecten, weet ik steeds weer de bijzondere kwaliteit van de producten te vinden. Vol enthousiasme en met authentieke liefde voor eten, deel ik graag mijn brede kennis en ervaring met de leden van Slow Food.

// Tekst: Slow Food Amsterdam
// Beeld: Adam Solomon