fbpx

Van 20 tot en met 23 september 2019 vindt in Bra, Italië, weer de tweejaarlijkse manifestatie Slow Cheese plaats. Ook dit jaar zijn producenten van Nederlandse boerenkaas aanwezig bij de stands van het Slow Food Presidium Boeren Goudse Oplegkaas (BGO) en het presidium Boeren Leyden Traditioneel (BLT).

Tekst // Marjolein Kooistra
Beeld // Slow Food International

Frank en Anneloes Captein vertegenwoordigen de BGO en Johan van Ruiten samen met zijn vrouw Sandra Kloppenburg vertegenwoordigen de BLT. Zij worden bijgestaan door vrijwilligers Martin Warmerdam, Pieter Merkus, Miriam Offermans, Harry Schonewille, Evert Schönhage en Marjolein Kooistra.

Bovendien zal, als kersverse wereldkampioen van het Concours Mondial du Meilleur Fromager, Evert Schönhage, de Taste Workshop ‘Netherlands: Cheese from the Polders’ leiden met de Ark van de Smaak kazen: BGO, BLT, Boeren Edammer, Fries-Zeeuwse schapenkaas, aangevuld met de zachte geitenkaas van Doetie Trinks. Zij is op uitnodiging van Slow Food International aanwezig vanwege het thema ‘Natural is possible’. De  BGO en BLT zal ook te vinden zijn in de Great Hall of Cheese.

Cheese 2019

Tijdens dit vierdaagse evenement in een Italiaans Middeleeuws stadje ten zuiden van Turijn,  komen ruim 300.000 importeurs, detaillisten, chefs, consumenten, belangstellenden en andere professioneel geïnteresseerden langs een grote verscheidenheid aan kramen met kaas-, vlees- en groenteproducten en de producenten. Hier doen zij vele nieuwe kennis, ideeën en relaties op.

Wil je meer weten over Slow Cheese? Neem contact op met Marjolein Kooistra via mkooistra61@hotmail.com.