MENU FOR CHANGE 

De afgelopen honderd jaar is de aarde met ongeveer 0,85 °C gestegen, zeespiegels stijgen en ook het Arctisch gebied warmt sneller op dan verwacht. Extreem weer komt steeds vaker voor en heeft dramatische gevolgen voor mens, dier en gewassen . Als we CO2 uitstoot niet drastisch reduceren, bestaat de kans dat de gemiddelde temperatuur van de aarde met 4°C is gestegen aan het einde van deze eeuw.

Slow Food International gelooft dat de voedselproductie zowel een van de belangrijkste oorzaken als een van de slachtoffers is van klimaatverandering. Daarom lanceert Slow Food tijdens het congres in Chengdu (China) de eerste internationale ‘Menu for Change’ Campaign. Deze campagne zal lopen van oktober tot en met december van dit jaar en heeft als doel concrete handvatten te bieden voor meer good, clean en fair dieet. Ook is deze campagne een kans om ons internationale netwerk wereldwijd zichtbaar te maken. In Nederland sluiten Slow Food, Slow Food Youth Network en geïnteresseerde convivia aan door het organiseren van diverse evenementen. Wil jij met jouw convivium of regio hier ook een bijdrage aan leveren? Neem dan contact met ons op!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!