“Hoe overleef je? Het kookboek” van Dr. Michel Greger is bekend van zijn recepten met onbewerkt plantaardig voedsel.

Ingrediënten

Voor 4 personen
500 g verse spinazie
400 g tomatenblokjes uit blik
225 tot 350 g kastanjechampignons, in plakjes
1,5 theelepel geraspte verse gember
1 theelepel korianderpoeder
1 stuk verse kurkumawortel van 0,5 cm, geraspt of 1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chili-vlokken
1 eetlepel witte misopasta

Bereiding
* Stoom de spinazie 3 tot 5 minuten, tot het zacht is
* Giet goed af en druk overtollig vocht eruit
* Pureer de spinazie in de blender of keukenmachine en zet opzij
* Giet het tomatenvocht in een grote koekenpan op middelhoog vuur
* Voeg de champignons, gember, korianderpoeder, kurkuma, komijnpoeder en chilivlokken toe en kook en roer 1 minuut
* Roer de tomaten en miso erdoor en kook 3 minuten voordat je de gepureerde spinazie erdoorheen roert
* Laat koken totdat het mengsel warm en goed gemengd is
* Serveer met rijst, granen of extra bladgroenten als complete maaltijd

De week is nu rond –  7 “meatless” dagen en 7 recepten voor een volwaardige maaltijd zonder vlees. Het kan! …. en is ook nog lekker ook.