Het eerste debat uit de reeks KAUWKOST hebben we alweer achter de rug. Het volgende debat willen we net zo succesvol maken. Deze is dinsdag 12 december 2017 en gaat over Brood. Weer zo’n controversieel voedselthema dat wel wat toelichting, uitdieping en nuancering kan gebruiken.

Het tweede Kauwkost debat op dinsdag 12 december

Brood & Spelen

Casinobrood, tijgerbolletjes, roggebrood, zuurdesem, speltbrood, glutenvrij brood, koolhydraatarm brood, stokbrood, bananebrood… Brood kent vele verschijningsvormen en een lange traditie, maar er zijn nogal wat verschillen tussen de granen van vroeger en nu. En tussen de bereidingswijzes van vroeger en nu. Het is ook verwarrend: is brood nu wel of niet gezond? En kunnen we met het brood van nu de wereld voeden?

Wie treffen jullie deze avond?

Ziggy Klazes geeft het debat richting en zorgt ervoor dat de meningen van de debaters deze avond tot hun recht komen. Ziggy is behalve gemeenteraadslid ook journaliste, dagvoorzitter en debatleider en draait hier haar hand dus niet voor om. Leuk weetje: in de begindagen van Slow Food Haarlem zette zij zich in om ‘Good, Clean & Fair’ in Haarlem op de kaart te krijgen.

Karel Goudsblom – één van de debaters – is van huis uit beeldend kunstenaar maar bovendien eigenaar van de professionele maar ambachtelijke biologische bakkerij ‘MAMA – Concept of life’. De biologische meelsoorten die hij gebruikt zijn van molenaars die voornamelijk Nederlands graan malen. Karel werkt graag met pure ingrediënten voor voedzaam brood volgens oude tradities.

De twee andere debaters houden we nog even geheim, maar maken we snel bekend via de Facebook-eventpagina.

De komende debatten

12 december – Brood & spelen
16 januari – Melk, goed voor elk?
13 februari – Aardappeleters & Eigenheimers

Voor wie?

Heb je een passie voor alles wat met voeding te maken heeft? Dan voorzien we jou graag van de nodige KAUWKOST. Binnen een viertal debatten wordt telkens een thema vanuit verschillende invalshoeken belicht, zodat jij je goed geïnformeerd kunt bewegen binnen ons voedselsysteem.

Waar & Hoe

De debatten vinden plaats bij de nieuwe culinaire broedplaats Food Union in Haarlem. De Food Union is gevestigd in een voormalige chocoladefabriek aan de Paul Krugerkade 45 en is een bruisende plek voor vakidioten, startups, cateraars, voedselproducenten, ambachtslieden en andere foodgerelateerde zaken en evenementen.

Wanneer

Dinsdag 12 december van 20:00 tot 22:00 uur.

Kosten & Aanmelding

Er is beperkt plek, dus meld je snel aan. Bovendien anticiperen we graag op jouw deelname met een hapje en drankje vooraf. Het bijwonen van de debatten is gratis. Donaties of jouw Slow Food-lidmaatschap worden uiteraard meer dan gewaardeerd!

Aangeven dat je deelneemt via de Facebook evenemtentpagina is niet voldoende dus meld je vooral aan via haarlem@slowfood.nl o.v.v. je naam en debatthema.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!