De eerste debattenreeks KAUWKOST is zo goed ontvangen dat dit wel een vervolg moest krijgen! Op dinsdag 14 november 2017 is de aftrap van de nieuwe reeks met de aflevering Wild. Een controversieel voedselthema dat wel wat toelichting, uitdieping en nuancering kan gebruiken.

Wild, natuurlijk!

Ingrijpen in de natuur door het doden van wild, stuit steevast op weerstand. Het is onze verantwoordelijkheid als samenleving hier ethisch mee om te gaan. Is dat nu het geval? Welke consequenties heeft dat? Is het ‘waardig’ opeten van het vlees een reële mogelijkheid? Is hier voldoende draagvlak voor? Of vervallen we juist in discussiemijdend gedrag? Van wie is ‘wild’ vlees eigenlijk?

De sprekers binnen het debat zijn:

– Ellen Mookhoek (jager & wildplukker)
– Caspar Janssen (journalist Volkskrant)
– Thomas van Meel (Pieter van Meel Groothandel in Wild en Gevogelte)

De komende debatten voor de vier eerste dinsdagen van de maand:

14 november Wild, natuurlijk!
12 december Brood en spelen
16 januari Melk, goed voor elk?
13 februari Aardappeleters & Eigenheimers

Voor wie?

Heb je een passie voor alles wat met voeding te maken heeft? Dan voorzien we jou graag van de nodige KAUWKOST. Binnen een viertal debatten wordt telkens een thema vanuit verschillende invalshoeken belicht, zodat jij je goed geïnformeerd kunt bewegen binnen ons voedselsysteem.

Waar & Hoe

De debatten vinden plaats bij de nieuwe culinaire broedplaats Food Union in Haarlem. De Food Union is gevestigd in een voormalige chocoladefabriek aan de Paul Krugerkade 45 en is een bruisende plek voor vakidioten, startups, cateraars, voedselproducenten, ambachtslieden en andere foodgerelateerde zaken en evenementen.

Je wordt ontvangen met wilde cocktails of alcoholvrije mocktails van de Bloesembar en slow bites van Food Union. Er is gelegenheid om een drankje bij de bar van Food Union te halen voor een niet-al-te-wild prijsje.

Wanneer

Dinsdag 14 november van 20:00 tot 22:00 uur.

Kosten & Aanmelding

Er is beperkt plek, dus meld je voor ieder debat bijtijds aan. Bovendien anticiperen we graag op jouw deelname met een hapje en drankje vooraf. Het bijwonen van de debatten is gratis. Donaties of jouw Slow Food-lidmaatschap worden uiteraard meer dan gewaardeerd!

Aangeven dat je deelneemt via deze Facebook evenemtentpagina is niet voldoende dus meld je vooral aan via haarlem@slowfood.nl o.v.v. je naam en debatthema.

Over de organisator

Slow Food is een wereldwijde organisatie die staat voor Good, Clean & Fair eten. De Slow Food leden zetten zich actief of passief in voor goed en smakelijk eten uit een eerlijk voedselsysteem. Ze pleiten daarom voor goede, pure en eerlijke stappen in elke schakel binnen de voedselketen, zodat we nu én in de toekomst van (h)eerlijk eten kunnen genieten zonder dat dier, milieu of mens hier een kostbare prijs voor betaalt. In dat kader organiseren de verschillende regio’s van Slow Food diverse evenementen om bewustwording over en bewuste keuzes binnen ons voedselsysteem te stimuleren of juist om (h)eerlijk eten samen te beleven.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!