JAN WOLF SCRIPTIEPRIJS

JAN WOLF SCRIPTIEPRIJS

Jaarlijks rijkt Slow Food Nederland de Jan Wolf Scriptieprijs uit aan bachelor- en masterstudenten die met hun scriptie een bijdrage hebben geleverd aan het Slow Food gedachtengoed: good, clean en fair voedsel voor iedereen. Deze prijs is in het leven geroepen ter herinnering aan Jan Wolf, de eerste voorzitter van vereniging Slow Food Nederland.

Jaarlijks wordt één bachelor- en één masterscriptie beloond met een prijs van €400 en een publicatie op de Slow Food website. De uitreiking van de scriptieprijs zal plaats vinden op 10 december (Terra Madre dag).

Aanmelding is gesloten

Wil jij in aanmerking komen voor de Jan Wolf Scriptieprijs? Bekijk het reglement.

 

JanWolfScriptieprijs_2015_master

De prijs voor de beste mastersscriptie is toegekend aan Bert van Vijfeijken voor de scriptie “Food with a farmer’s face. A search for community supported agriculture”.

JanWolfScriptieprijs_2015_bachelor

De prijs voor de beste bachelorsscriptie is toegekend aan Fay Mensink voor haar scriptie “Rooffood. Groenten uit Amsterdam”.

De prijs voor het beste ontwerp of project had een gedeelde eerste plaats:


Eervolle vermeldingen:

  • Nine de Jonge en Marlies Vreugdenhil voor de bachelorsscriptie: “Foodways as Frontiers. The importance of food for belonging in New Orleans”.
  • Frank van Kesteren voor de scriptie: “Assesing freedom of food consumers within a glocalising context”.
  • Oshika Edris Nury voor de scriptie: “Hij eet gewoon die radijs! The perspective of Dutch schoolchildren on the school garden programme in Amsterdam”.
  • Anna Berlis kreeg voor het ontwerp van: “The future of meat”.

 

 

JanWolfScriptieprijs_2014_prijswinnares_masters_2

De prijs voor de beste masterscriptie is toegekend aan Brita Trapman voor haar scriptie “Contestation of the corporate food regime in FAO: The case of the small-case fisheries guidelines”.

JanWolfScriptieprijs_2014_prijswinnaars_bachelors_2

De prijs voor de beste bachelors scriptie is toegekend aan het duo Lisa Arkenbout en Katharina Prause met hun scriptie  “Boer en consument heffen de vork; herverdeling van de voedselketen”.


Eervolle vermeldingen:

  • Aimée Nagel voor haar project “One Hour Kitchen.”
  • Mirte Ruesen voor haar scriptie “Organic Transition”
  • Marthe Huigens voor haar scriptie “Household food waste among Dutch consumers: a trigger for change”.

 

JanWolfScriptieprijs_2013_master

De prijs voor beste masterscriptie is toegekend aan Linda van IJzerdoorn voor haar scriptie: “Alternatieve voedselnetwerken, bezien van uit het embeddedness concept”.

JanWolfScriptieprijs_2013_bachelor

De prijs voor beste bachelorscriptie is toegekend aan Floor Overgoor en Regula Belksma met hun scriptie: “Peulvruchten, de nieuwe eiwitten in het cateringassortiment”.


Eervolle vermeldingen:

  • Iris Vendel met haar scriptie over een natuurlijk alternatief voor een synthetische kleurstof
  • Anneleentje van Warmerdam met haar scriptie over de wensen en behoeften van gasten in de biologische horeca

 

JanWolfScriptieprijs_2012_bachelor

De prijs voor de beste masterscriptie is toegekend aan Kristel Lageweg voor haar scriptie “A need for meat”.

JanWolfScriptieprijs_2012_bachelor

De prijs voor de best bachelorscriptie is toekent aan Elke Mulder voor haar scriptie “Schooltuinen in Bolivia. Voedingsvoorlichting in de kinderschoenen”.


Eervolle vermeldingen:

  • Lieve Sonderen voor haar scriptie “De geest is gewillig maar het vlees is zwak “
  • Hanneke Lestestuiver voor haar scriptie “Groningen groeit gezond”
  • Baukje Stinesen voor haar scriptie “Consumer constructions of the soft impacts of food technologies”
  • Eefje van de Ven voor haar scriptie “Communities taking the lead”
De prijs voor de beste masterscriptie is toegekend aan Elisa de Lijster voor haar scriptie “Vergroening en vermaatschappelijking van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid: de hervorming voor 2014-2020“.
De prijs voor de beste bachelorscriptie is toegekend aan Sanne de Wit voor haar scriptie: “Do community gardens promote health?”.

Eervolle vermeldingen:
  •  Luc Brouwers voor zijn scriptie  “(G)astronomisch lekker!? “ (over Limburgse streekgebonden gastronomie)
  • Guus Thijssen voor zijn scriptie  “Het belang van inbedding voor het behoud van Hoogstamfruitbomen in Nederland”.
  • Naomi van Hijfte voor haar masterscriptie “Ecopreneurs in the Dutch food and beverage industry”
  • Willem Berghoef voor zijn masterscriptie “Ober, er zit een nudge in mijn soep.”