Jaarlijks rijkt Slow Food Nederland de Jan Wolf Scriptieprijs uit aan bachelor- en masterstudenten die met hun scriptie een bijdrage hebben geleverd aan het Slow Food gedachtengoed: good, clean en fair voedsel voor iedereen. Deze prijs is in het leven geroepen ter herinnering aan Jan Wolf, de eerste voorzitter van vereniging Slow Food Nederland.

Dit jaar is de prijs voor de beste mastersscriptie toegekend aan Bert van Vijfeijken voor de scriptie “Food with a farmer’s face. A search for community supported agriculture”.

De prijs voor de beste bachelorsscriptie is toegekend aan Fay Mensink voor haar scriptie “Rooffood. Groenten uit Amsterdam”.

De prijs voor het beste ontwerp of project had een gedeelde eerste plaats:

Eervolle vermeldingen:

  • Nine de Jonge en Marlies Vreugdenhil voor de bachelorsscriptie: “Foodways as Frontiers. The importance of food for belonging in New Orleans”.
  • Frank van Kesteren voor de scriptie: “Assesing freedom of food consumers within a glocalising context”.
  • Oshika Edris Nury voor de scriptie: “Hij eet gewoon die radijs! The perspective of Dutch schoolchildren on the school garden programme in Amsterdam”.
  • Anna Berlis kreeg voor het ontwerp van: “The future of meat”.