Jaarlijks rijkt Slow Food Nederland de Jan Wolf Scriptieprijs uit aan bachelor- en masterstudenten die met hun scriptie een bijdrage hebben geleverd aan het Slow Food gedachtengoed: good, clean en fair voedsel voor iedereen. Deze prijs is in het leven geroepen ter herinnering aan Jan Wolf, de eerste voorzitter van vereniging Slow Food Nederland.
Dit jaar is de prijs voor de beste masterscriptie is toegekend aan Elisa de Lijster voor haar scriptie “Vergroening en vermaatschappelijking van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid: de hervorming voor 2014-2020“.
De prijs voor de beste bachelorscriptie is toegekend aan Sanne de Wit voor haar scriptie: “Do community gardens promote health?”.
Eervolle vermeldingen:
- Luc Brouwers voor zijn scriptie “(G)astronomisch lekker!? “ (over Limburgse streekgebonden gastronomie)
- Guus Thijssen voor zijn scriptie “Het belang van inbedding voor het behoud van Hoogstamfruitbomen in Nederland”.
- Naomi van Hijfte voor haar masterscriptie “Ecopreneurs in the Dutch food and beverage industry”
- Willem Berghoef voor zijn masterscriptie “Ober, er zit een nudge in mijn soep.”