fbpx

Pastinaak wordt misschien niet zo vaak gegeten, maar het is een makkelijke groente met een geweldig eigen smaak. Het verdient zeker een plek in deze reeks “Meatless” maaltijden. In het receptenboek “Groentebijbel” van Mari Maris wordt er ruimschoots aandacht aangegeven, inclusief het volgende recept.

Voor 3-4 personen
Ingrediënten
2 niet al te grote pastinaken in dunne plakken
6 dl pannenkoekenbeslag
tijm
peper en zout
olie

Bereiding
* Blancheer de pastinaak net beetgaar en laat goed uitlekken
* Meng de plakken door de pannenkoekenbeslag en maak op smaak met tijm, peper en zout
* Bak er in hete olie dunne pannenkoeken van
Tips
* vul de pastinaakpannenkoeken met gesmoorde prei, spinazie of gebakken tomaat en rol ze op of vouw ze in vieren, zoals bij een crêpe
* meng fijn geraspte parmezaan door het beslag

Heerlijk als een lunchgerecht…..