fbpx

Vandaag kwam ik gesprek met Cathy Verschoor van VELT Deventer-Zutphen. Zij is al heel lang bezig met verantwoord koken op professioneel niveau, en is tegenwoordig bezig met het maken van vegan gerechten voor kleine groepen. Zij had me op een paar goede websites geattendeerd… www.groenekookacademie.nl en haar eigen website www.keetmee.wordpress.com. Toch komt dit recept van een andere bron, www.dehippevegetarier.nl, een favoriete site van mijn (hippe) dochter. Lieske van der Waals heeft het geplaatst. Ik ga het zeker uitproberen!

Voor 4 personen
Ingrediënten
2 el korma currypasta (zie onderstaand recept of uit de winkel)
160 g vegetarische kipstukjes
300 g snijbonen, gesneden
200 g doperwten
150 g tomaten, in blokjes
400 ml kokosmelk
4 el zonnebloemolie

Voor de korma currypasta
1 el tomatenpuree
2 sjalotten, fijngehakt
2 tl santen (kokosroom)
2 teentjes knoflook, geperst
3 cm gember, geschild en geraspt
1 tl kurkuma
1 tl gemalen kardemom
1 tl kaneel
1 tl komijn
½ tl cayennepeper
1 tl water

Hoe maak je korma currypasta?
In een vijzel of keukenmachine maal je alle ingrediënten fijn net zo lang tot de ingrediënten aan elkaar blijven plakken en er een pasta ontstaat.

Hoe maak je deze Indiase korma?
* Verwarm 2 eetlepels olie in een wokpan.
* Wanneer deze is opgewarmd, voeg je currypasta toe. Pas op dat je de currypasta niet aanbakt.
* Voeg de blokjes tomaat na 3 minuten toe.
* Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta en tomaat.
* Laat het geheel 5 minuten koken.
* Ondertussen verwarm je in de koekenpan 2 eetlepels olie.
* Bak hierin de vegetarische kipstukjes kort op hoog vuur. Zet apart.
* Voeg de snijbonen of andere bonen, vegetarische kipstukjes en de doperwten toe aan het curry-kokosmelkmengsel.
* Laat het geheel nog 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Tip!
Serveer Indiase curry voor de verandering eens met naan. Zo kan je mooi met dit platte Indiase brood de overige currysaus uit je bord halen. Lekker!