fbpx

Elke week haal ik mijn groenten en fruit via een abonnementssysteem bij De Zonnegaard in Voorst.  Verse seizoensgroenten neem ik mee naar huis, inclusief groenten die ik niet zo goed ken. Raapstelen at ik vroeger nooit, nu wel… en met plezier!

Ingrediënten en bereiden
* stamppot: aardappels schillen en koken
* ondertussen de raapstelen wassen onder de kraan (eerst worteltjes er afsnijden)
*de raapstelen in stukjes van 2 tot 3 cm snijden
* als de aardappels gaar zijn maak je er een romige puree van met melk, boter en zout. De kunst is om eerst de melk goed heet te laten worden voor je gaat stampen, anders koelen de aardappels teveel af en dan ook nog de koude raapstelen erbij, heb je koude stamppot.
* melk erbij gieten, goed heet laten worden, dan stampen met flink wat roomboter, op het laatst de raapstelen erdoor roeren. Een gietijzeren pan (als je die hebt)  is hierbij ook heel fijn, en zorgt dat het geheel niet teveel afkoelt.
* voeg een handvol cashewnoten toe. Opties: blokjes kaas en gebakken (rode) ui.

Tip: gebakken shii-take over de stamppot strooien – feest!