fbpx

Dit recept komt uit een boekje “Vegetarisch in Frankrijk” geschreven door Ingrid Geurkink en Baukje Peters. Ze wonen al een tijdje op hun boerderij, La Hardalle, in de Vogezen in Frankrijk en ontvangen gasten met een voorkeur voor het gebruik van biologisch geteelde groenten direct uit de tuin.

Voor 4 personen
Ingrediënten
1 oranje pompoen
1 liter groentebouillon
2 eetlepels crème fraîche
2 theelepels nootmuskaat
peper en zout naar smaak
pijnboompitten
bieslook

Bereiding
* de pompoen met schil en al in stukken snijden.
* doe de pompoen n de pan met de bouillon en kook deze gaar
* voeg de crème fraîche en nootmuskaat toe en pureer het geheel met de stafmixer
* garneer de soep met de pijnboompitten en bieslook.
Tip van Pip: serveer met zelfgebakken brood of stevig brood van een goede bakker.

Heel fijn na een dag buiten aan het werk of als de kinderen enorm aan het jengelen zijn.