We schreven er al eerder over….Het jaar 2018 is het jaar van WE ARE FOOD en Brabant speelt de hoofdrol als  European Region of Gastronomy 2018. Oftewel de Gastronomische regio van Europa. Wat een eer! Tijdens tien themamaanden en met tientallen activiteiten liet Brabant al zien wat ze in huis heeft op het gebied van Food en Gastronomie. Niet alleen de rijke Bourgondische traditie van gastvrijheid en de kennis en kunde rond Food, maar ook de spirit om innovatief samen te werken. Want ook dat hoort bij Brabant. En Slow Food Brabant speelt hierin een sleutelrol door het verbinden van toekomstige chef kok studenten met echte Brabantse boeren en hun authentieke producten. Alle betrokkenen hebben zich de afgelopen maanden enorm ingezet en het resultaat mag er zijn: Een uniek Brabants kookboek.

Het recepten- en verhalenboek Van Brabantse Grond zet de ondernemende Brabander in de spotlights, de producent die met zorg en toewijding producten maakt die passen bij de lokale Brabantse grond. En natuurlijk de studenten die met passie de Brabantse traditie van lekker eten en gastvrijheid uitdragen over de hele wereld.

De opbrengst van het boek gaat in zijn geheel naar de horeca scholen en de Slow Food sector voor educatieve projecten rond lokaal en seizoensgebonden producten. Zo kunnen we ook in de toekomst aspirant chef-koks in levende lijve kennis laten maken met het uitgebreide aanbod van smaakvolle producten van onze eigen Brabantse grond…. Hoe duurzaam is dat!

Bestellen kan via van-brabantse-grond.nl   De oplage is beperkt dus wacht niet te lang….
Wilt u méér dan 100 exemplaren afnemen stuur dan een e-mail naar info@van-brabantse-grond.nl

Het boek is vanaf 10 december leverbaar. 

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!