Een rijkere vorm van economie noemt Kien van Hövell de co-creatie op landgoed Grootstal in Nijmegen. De zes ondernemers van Grootstal willen verantwoorde voeding produceren, maar ook een fatsoenlijke boterham verdienen én waarden toevoegen en ruilen. Hoe is dat mogelijk? In deze video legt transitie adviseur en mede-initiatiefnemer van landgoed Grootstal – Kien van Hövell – je dat uit.

Tekst // Jitske Jonkman
Beeld // Jitske Jonkman

Denk bijvoorbeeld aan de sociale waarde die de zelfoogstmoestuin Het Heerlijke Land voor de wijk oplevert. Grootstal weet met die aanpak onverwachte partners als de gemeente Nijmegen en UMC Radboud aan zich te binden. Niet onbelangrijk: het levert een inkomen op. Geen verdiensten waarmee je een dikke Ferrari willen rijden, beaamt landgoedeigenaar Van Hövell, maar dat wil je waarschijnlijk toch al niet als duurzaam ondernemer. Hoewel, een Tesla misschien, denken wij bij Slow Foodies. Maar die is ook nog best prijzig. Jitske bezocht het landgoed en ging op zoek naar het geheim van de smid.

 

 

– Deze video is geproduceerd door Jitske Jonkman. Jitske is filmmaker bij Triggerfilm en het gezicht achter slowfoodies.nl. Voordat zij van filmen en schrijven haar beroep maakte, klom Jitske als activist voor Greenpeace op locomotieven, lobbyde ze bij kamerleden en bedrijfsdirecties en speurde ze voor het Wereld Natuur Fonds in verre uithoeken van de wereld naar oa. tijgers en reuzenpanda’s. Wat haar verwondert en inspireert wil zij graag doorgeven aan anderen. Daarom deelt zij haar bevindingen graag op haar blog en als redacteur voor Slow Food Nederland. 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!