Een boek van Slowfood IJsselvallei lid Michiel Bussink

Aanleg en beheer van dorps- en buurtboomgaarden

“Handboek buurtbongerds” is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die aan de slag wil met gemeenschappelijke boomgaarden, groot of klein.  Wat is een geschikte plek? Welke bomen kies ik? Zet ik ze in rijen of kies ik voor een voedselbos? Hoe plant en verzorg ik de bomen? Maar vooral ook: hoe organiseer ik zoiets met vrijwilligers? Hoe kom ik aan geld en hoe werk ik samen met de gemeente, grondeigenaren en buurtbewoners? Hoe zorg ik dat de boomgaard ook op de lange termijn blijft behouden? En natuurlijk, hoe verwerk ik honderden kilo’s appels en peren?

In “Handboek buurtbongerds” heeft auteur Michiel Bussink kennis en ervaringen van vele deskundigen en bewonersgroepen gebundeld. Op een toegankelijke en aanstekelijke manier, zodat bewoners die boomgaarden aanleggen en beheren, niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. En ze bovendien elkaar weten te vinden, als onderdeel van een groeiende buurtbongerdbeweging.

“Handboek Buurtbongerds” is een uitgave van de Stichting Land & Keuken en onder andere te koop in de Groeneboekenshop en verder in alle boekwinkels.

Kost: € 19,95