fbpx

GOOI, EEM & VECHT

GOOI, EEM & VECHT

Aandacht en liefde voor eerlijke voeding, daar draait het om bij de community Gooi, Eem & Vecht. De regio heeft een zeer divers profiel. Het Gooi was honderd jaar geleden een arm heide gebied met schapen, knollen en boekweit. De zuidelijke streek, rond de Vecht, is een vruchtbaar gebied met fruitboomgaarden en de oostelijke streek is een grasland gebied met grote vogelrijkdom.

Groenteclubs en moestuinen kunnen rekenen op veel belangstellenden. De leden van de community zijn heel divers, en representeren een heel aangenaam gezelschap. In deze regio sluiten we aan bij de missie van Slow Food en proberen we door onze activiteiten er achter te komen wat het voedsel betekent dat we eten, waar het vandaan komt, hoe het smaakt en hoe voedselkeuzes invloed hebben op de rest van de wereld. We organiseren bijeenkomsten met inspirerende sprekers, workshops om bijvoorbeeld te leren broodbakken of worsten te maken, brengen bezoeken aan producenten die in onze regio actief zijn en hun activiteiten ontplooien met respect voor het welzijn van mens en dier. Verder staan we ook graag samen in de keuken om vervolgens te genieten van een mooie maaltijd!

GEBIED

Slow Food Gooi, Eem & Vecht omvat het zuidoosten van de provincie Noord-Holland (Het Gooi), rijkt tot het noordoosten van de provincie Utrecht (Eemland) en de Vechtstreek die behoort tot beide provincies. Plaatsen in het gebied zijn Hilversum , Laren, Bussum, Baarn, Naarden, Wijdemeren en Weesp.

 

CONTACT

AGENDA 2019

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

BESTUUR

SLOW FOOD

Michiel Korthals

Michiel Korthals

Voorzitter

Silvia Maulini

Silvia Maulini

Secretaris

Hugo Rosenberg

Hugo Rosenberg

Penningmeester

Anneloes Zwart

Anneloes Zwart

Algemeen bestuurslid