Op het menu: Politiek

De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht, Nederland

'Voting with your fork' hoe doe je dat eigenlijk? Onder welke politieke thema’s gaat het thema voedsel schuil? Hoe kun je via de politiek de toekomst van ons voedselsysteem positief beïnvloeden? De aanstaande verkiezingen roepen veel vragen op, vooral nu het debat over landbouw wellicht belangrijker is dan ooit. Op maandag 20 november organiseren we in De […]

€5

SFU aan Tafel: Bistro ‘t Bloemendaeltje Amersfoort

Bistro 't Bloemendaeltje Bloemendalsestraat 3, Amersfoort, Nederland

        Schuif aan met Slow Food Utrecht bij Bistro 't Bloemendaeltje. De basis van de gerechten ligt in verse seizoensgroenten, zoveel mogelijk van Nederlandse en biologische oorsprong. In het kader van ons peulvruchtenjaar zal de chef het Friese Gele Woudboontje (zie blz. 42 in het boek 'Ark van de Smaak') in één […]

Terre Madre feestlunch 10 dec

Herengracht 278A, Amsterdam Herengracht 278A, Amsterdam

We nodigen alle Slow Food Amsterdam leden & vrienden uit om te komen genieten van een heus bonen, peulen en erwten feestlunch.

Gratis

Nieuwjaarsborrel bij…

De Kookboekhandel Haarlemmerdijk 133, Amsterdam, Netherlands

Je bent van harte uitgenodigd voor onze feestelijke nieuwjaarsborrel bij Daan van de Kookboekhandel,        
met Nederlandse bubbels, traditionele lekkernijen en een prachtig verhaal over kookboeken die aansluiten bij de missie van Slow Food.

€ 18.50

Workshop ‘Lekker koken met zeewier’ met Eke Mariën

Keizer Culinair Keizersgracht 376, Amsterdam

In verband met ons jaarthema voor 2024: 'Plant the Future' organiseren we i.s.m. chef Eke Mariën, op zondag 4 februari, een hele gave workshop: Lekker koken met zeewier.

€34,50

Evenement Professionals Community: Kruiden

Coppert Cress De Poel 1, Monster, Nederland

We kunnen ons haast geen gerecht zonder kruiden of specerijen voorstellen. Maar achter je bolletje nootmuskaat, je kruidnagel, je roze peperkorrel, gaat een hele wereld schuil. Daarover en nog veel meer, willen het met je hebben op maandag 26 februari a.s op het gratis event exclusief voor Slow Food Professionals en introducé. We zijn deze […]

Ontdek halloumi

We zijn van harte welkom bij een Syrische halloumi-producent in het buitengebied van Leusden. Een excursie met een boeiend verhaal, uitleg over deze grill-kaas en uiteraard een kleine proeverij. Interessant voor iedereen, maar zeker ook voor koks. Organisatie: Slow Food Utrecht Datum: zaterdag 9 maart Tijd: 10:30 tot 12:00 uur Kosten: 2,50 euro Aanmelden, uiterlijk 6 maart hier.

€2.50

ALV Slow Food Utrecht

Onze Algemene Ledenvergadering is het jaarlijkse moment om met de leden onder elkaar te zijn en van gedachten te wisselen. We zijn deze keer te gast bij Land in Zicht (Amersfoort Vathorst). Uiteraard krijgen we informatie over hun formule op deze bijzondere locatie. Tevens reiken we de 8e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uit (maar aan […]

The Biodiversity Buffet met Dan Saladino

De balie Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam, Nederland

Van de ongeveer zesduizend verschillende planten die ooit door mensen werden geconsumeerd, leveren er nu slechts drie – rijst, tarwe en maïs – de helft van al onze calorieën. Te midden van het wereldwijde verlies aan biodiversiteit en onze toenemende afhankelijkheid van een beperkt aantal gewassen en bedrijven, ligt er volgens Dan Saladino een kans voor zowel ecologische als culturele verrijking.

€15,50

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!