Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop (on)gewild Wild (of te wel: If you can’t beat it… eat it!

11, 04^12:00 - 18:00

euro50 – euro70

Er zijn in Nederland diverse in het wild levende dieren die als gevolg van een aantal oorzaken zich tot een plaag ontwikkeld hebben. Neem de wilde gans; eeuwen lang een geziene gast die tijdelijk kwam overwinteren. Maar als gevolg van onder andere klimaatverandering en een jarenlang schietverbod zijn sommige soorten in zulke getalen aanwezig dat zij tot een ware plaag voor de agrariërs en bijvoorbeeld luchtvaart uitgegroeid zijn. Afschot en vergassing middels CO2 geven de wildliefhebber een eerlijk en heerlijk natuur product. Helaas is de vraag naar dit stukje 100% natuurvlees gering waardoor een groot deel in de destructie verdwijnt. Pure verspilling.

Ook het wilde konijn, wilde eend en wilde duif en – zwijn geven overlast. Vandaar dat Slowfood ‘ De Perelaar’ voor de derde keer een workshop organiseert waarin deelnemers leren hoe zij dit heerlijke doch ongewilde wild kunnen villen, schoonmaken en bereiden. Het is overigens afhankelijk van de jacht op dat moment of we ons kunnen beperken tot ongewild wild.

Onder deskundige leiding van een wildspecialist/jager worden de beestjes deskundig gedemonteerd en onder leiding van een chef kunnen deelnemers met elkaar een culinair 4 gangen diner bereiden dat ze vervolgens ook zelf nuttigen. Maar niet iedereen hoeft te koken. Degenen die liever komen proeven en genieten zijn vanaf 13.00 uur welkom. De mensen die willen koken worden rond 11.00 verwacht. Na afloop krijgt iedereen een heerlijk stuk wild mee voor thuis.

Deelname aan deze workshop omvat:

– het villen van een stuk wild naar keus (en beschikbaarheid),

– het bereiden van diverse gerechten. Vier gangen culinair, inclusief een amuse en een passend  drankarrangement. Na  afloop een  receptenboek van de betreffende workshop plus een tas met wild voor thuis.

Aanvang 11.00 uur, start maaltijd omstreeks13.00 uur, einde 17.00 uur; Deelnemersbijdrage slowfoodleden €50, niet-leden €70. N.b. Het convivium De Perelaer neemt zelf nog een deel van de kosten voor haar rekening, waardoor de prijs ons inziens nog acceptabel is.

Opgave voor deelname bij Bert Wolting, mailadres wolting@dianabert.nl, mob.tel.0651364800 met vermelding of je lid bent en/of je mee wilt koken. Inschrijving wordt definitief na betaling aan de Proef-en kookstudio reknr. NL27ABNA0605143498 onder vermelding van naam en wildworkshop datum.

Gegevens

Datum:
11, 04
Tijd:
12:00 - 18:00
Kosten:
euro50 – euro70
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Den Haag de Perelaar
E-mail
slowfooddenhaag@gmail.com

Locatie

Kook en Proefstudio Den Haag
Haverkamp 222
Den Haag, 2592 BM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070 322 2327
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!