Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schatten van eigen zeebodem

11, 11^19:00 - 23:30

€49,50

Slow Food Tafel 11 november 2019

Schatten van eigen zeebodem

Culinair maritiem genot in het kader van duurzame, eerlijke en gezonde voeding: Het Slow Food Convivium Amsterdam Grachtengordel nodigt uit op de Industrieele Groote Club voor een ontdekkingsreis langs de eetbare schatten van eigen zeebodem.

De duurzaamheid streven we na middels een selectie met een minimale footprint: we gaan genieten van een diversiteit aan schelpdieren uit de Nederlandse wateren. De spreker neemt u onder het tafelen mee in de Nederlandse onderwaterwereld.

Onder het zeeoppervlak is een grote rijkdom aan leven te vinden. Ook in Nederland. In de Nederlandse wateren blijken maar liefst 255 verschillende soorten schelpdieren te leven. Bekende voorbeelden van de Nederlandse zeebodem zijn de mossel, kokkel, alikruik, oester en het scheermes. De maand november is een uitstekende maand om schaal- en schelpdieren te nuttigen. Vandaar dat we u uitnodigen om deze maand hier gezamenlijk van te genieten.

Spreker, René Zanderink, is bioloog-journalist en al sinds 2002 bewaker van het Nederlands culinair erfgoed. Bij Slow Food Nederland bestierde hij de Nationale Ark van de Smaak-commissie. Hij is medebestuurslid van Stichting De Oerakker die middels de Oranje Lijst de nationale (agro)biodiversiteit stimuleert. Tevens organiseert hij culinaire reizen naar het eiland Texel, maar ook naar Italië, langs de Vecht en op de Veluwe. Hij schrijft kookboeken, onder andere: Liever Lokaal (samen met Annette van Ruitenburg, beste en meest duurzame kookboek van Nederland in 2015), De Nieuwe Keuken van de Veluwe en Van Kop tot kont (samen met chefkok Nel Schellekens). Hij is ook medeoprichter van het Genootschap der Warme Stokers, dat valfruit en mislukte bierprobeersels verwerkt tot de meest excellente eaux de vie en organiseert bierproeverijen.

Programma:
18:00 uur Ontvangst
19:00 uur Diner, 3 gangen menu à € 49,50. Kosten bijpassende wijnen, water en koffie of thee € 17,50

Menu:
Garnalencocktail, oester met vinaigrette van rode wijn, alikruiken, gemarineerde mosselen, salade met venkel en zeewier, citroenbrood en kruidensaus
***
Zwarte pasta, zeewier, scheermessen, kokkels, mosselen, prei, peterselie, peen en een beurre blanc saus
***
Chocoladester, crumble van noten, parel, pannacotta, gin-tonic sorbet en algen spongecake

Dit evenement staat open voor leden van de Industrieele Groote Club en hun introducés.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via een email aan de Tafel Voorzitter Mw. Sandra Risseeuw  sariss@xs4all.nl of Commissielid Ryan Ramdien  ryan.ramdien@gmail.com.

Let op!:
De Industrieele Groote Club kent kledingvoorschriften. Voor de heren is dit jasje, dasje en geen spijkerbroek en gympen, etc. Voor de dames geldt netjes en niet te bloot.

Afmeldprocedure:
Na inschrijving worden de kosten meteen voldaan, Kosteloos afmelden is mogelijk tot 10 uur voor aanvang van het evenement. Bij een afmelding van 10 tot 3 uur tevoren zal 50% van het gereserveerde bedrag in rekening worden gebracht bij inschrijving met diner. Bij afmelding na 15.00 uur op de dag zelf of ‘no show’ wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

 

Gegevens

Datum:
11, 11
Tijd:
19:00 - 23:30
Kosten:
€49,50
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Amsterdam Grachtengordel

Locatie

De Koninklijke Indusrieele Groote Club
Dam 27
Amsterdam, 1012JS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 6242220

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!