fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dag van het graan: graanfestival Slow Food Nederland en Elegast Cider

09, 17

Op zaterdag 17 september organiseert Slow Food Nederland samen met Elegast Cider de ‘dag van het graan’. Deze dag is onderdeel van het door Elegast georganiseerde oogstfeest (17-18 september) en zal plaatsvinden op de prachtige locatie ‘buitenplaats de Hoorneboeg’

Gedurende deze zaterdag zul je op de markt de meest interessante bakkers, boeren, brouwers en andere graanliefhebbers kunnen spreken, en van hun producten kunnen proeven. Daarnaast worden er op verschillende locaties op het terrein proeverijen en workshops georganiseerd. 

Zo organiseert Slow Food Nederland het ‘Graanpanel. Oude granen: overbodig of broodnodig? Een panel van experts die op verschillende manieren met graan werken spreken hier over de vraag: willen we meer oude granen telen in Nederland? Deze vraag wordt door Noor Bas, mede-auteur van Boek: Oude granen, nieuw brood en onderzoeker bij WUR, bekeken vanuit een historisch perspectief, maar we luisteren ook naar de akkerbouwer: Michiel Korthals van Stichting Oude gewassen Laren en de bakker: René van der Veer van de Veldkeuken. Uiteraard nemen we de tijd om in gesprek te gaan met gasten uit het publiek en de consument. Het gesprek zal geleid worden door Dorothea Sinnema, van Slow Food Amsterdam.

Iedereen is deze dag van harte welkom. Zowel de entree als deelname aan het panel zijn gratis!

 

Meer details over de dag volgen.

Gegevens

Datum:
09, 17
Evenement Categorie:

Organisatoren

Slow Food Nederland
Elegast Cider
Slow Food Amsterdam

Locatie

De Hoorneboeg
Hoorneboeg 4
Hilversum, Noord-Holland 1213 RE Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.dehoorneboeg.nl/