Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Going wild’ met Hollandse stamppot

01, 29^19:30 - 22:30

E39.00

‘Going wild’ met Hollandse stamppot – wild is slow food bij uitstek. Met gastspreker Michaël van Duijnhoven, voedselveiligheid expert

Op deze gezamenlijke avond van de Slow Food Tafel en de Jacht & Wild Tafel kijken we naar voedselkwaliteit en voedselveiligheid. Michaël van Duijnhoven, directeur van N&S Quality, is een expert. Hij zal in een interactieve sessie verschillende voedselproducten langs eenzelfde slow food meetlat leggen om te bezien hoe ze scoren op intrinsieke kenmerken als voedselveiligheid, kwaliteit, en smaak; op duurzaamheidskenmerken als diervriendelijkheid, voedselproductie, milieu, en op kenmerken van social accountability.

Michaël bespreekt verschillende ‘conventionele’ producten (tomaat, tarwe, biefstuk, kip) zowel als ‘wilde’ producten (gans, wild zwijn). Het diner zal, zoals de titel aangeeft, een creatieve draai geven aan een Hollandse klassieker – de stamppot.

Programma:
18:00 uur Borrel
19:00 uur Lezing inclusief 3-gangen menu à € 39,00 drankenarrangement (2 glazen wijn, tafelwater en koffie of thee) à € 17,50 apart bij te boeken

Menu:
*Rilette van gekonfijte eend met chutney van zoetzure pompoen, pompoenpitten, kruidensla en desem krokant
*Hertenpeper met creatieve stamppotjes
*Gembergebak met vanille ijs, geslagen room en gembernootjes

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via een email aan de Tafel Voorzitter Mw. Sandra Risseeuw  sariss@xs4all.nl of Commissielid Ryan Ramdien  ryan.ramdien@gmail.com.

Let op!:
De Industrieele Groote Club kent kledingvoorschriften. Voor de heren is dit jasje, dasje en geen spijkerbroek en gympen, etc. Voor de dames geldt netjes en niet te bloot.

Afmeldprocedure:
Na inschrijving worden de kosten meteen voldaan, Kosteloos afmelden is mogelijk tot 10 uur voor aanvang van het evenement. Bij een afmelding van 10 tot 3 uur tevoren zal 50% van het gereserveerde bedrag in rekening worden gebracht bij inschrijving met diner. Bij afmelding na 15.00 uur op de dag zelf of ‘no show’ wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Gegevens

Datum:
01, 29
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
E39.00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Amsterdam Grachtengordel

Locatie

De Koninklijke Indusrieele Groote Club
Dam 27
Amsterdam, 1012JS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 6242220

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!