Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

College “Eating insects – food of the future.

09, 14^17:00 - 19:00

Indirect zorgt de mate waarin dierlijke eiwitten geconsumeerd worden voor het opwarmen van de aarde. Het kappen van bossen voor veevoer, CO2 en methaanuitstoot, watergebruik, transport, pesticiden… het moet anders. De voedseltransitie waarin we nu zitten werkt er naar toe dat we onze eiwitten en andere voedingsstoffen uit duurzamere voedingsbronnen halen. Insecten zijn zo’n duurzame voedingsbron! Minder land-, water- en pesticidegebruik en minder uitstoot van broeikasgassen. Maar voordat het zover is zijn er nog heel wat obstakels te overwinnen.

Kom naar het college bij Inholland in Delft op 14 september om 15:00 uur en leer waarom insecten zo’n veelbelovende voedingsbron zijn, wat de obstakels zijn, welke insecten kunnen we kunnen eten en hoe de huidige wetgeving alles er niet makkelijker op maakt. De enthousiaste sprekers tijdens het college zijn experts op het gebied van insecten voor consumptie. Een college als dit is niet compleet zonder het daadwerkelijk proeven van insectenproducten.

Sluit aan bij de netwerkborrel na afloop van het college en proef het lekkers van de geweldige insectenfoodtruck van Burgsfoods en de innovatieve hapjes van JIMINI’S!

Meld je aan via slowfooddenhaag@gmail.com –  ovv: Insekten. Plaatsen zijn beperkt!

Gegevens

Datum:
09, 14
Tijd:
17:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

InHolland Hogeschool
Rotterdamseweg 114
Delft, 2628 AL Nederland
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!