bijschrift

 

JONATHAN VAN VAERENBERG INTRODUCEERT: TREATS MARKET

 

Ha allemaal, ik ben Jonathan Van Vaerenberg, ondernemer, levensgenieter, gek op lekker, gezond en duurzaam eten, en oprichter van een nieuw concept dat de restaurantwereld op zijn kop gaat zetten

 

Ik ben Jonathan, Belg met een grote liefde voor Nederland, vader van drie kinderen met een pure Nederlandse tongval, en sinds kort ondernemer.

Midlife crisis, wake-up call, of gewoon volwassen(er) worden… Na jaren hard labeur in de zakenwereld (voornamelijk tech), begon het bij mij hard te knagen om iets zinnigers te doen. Ik wilde een bijdrage leveren aan de maatschappij, en als het even kan, ook aan de planeet.

 

Gezonde Bourgondiër met frustratie

Zelf ben ik een Bourgondiër pur sang. Eten moet vooral lekker en gezellig zijn, een moment van delen en genieten. Maar als een Bourgondiër trouwt met een voedingsdeskundige, dan moet eten ook gezond zijn. Gelukkig konden de kookkunsten van Amélie, mijn vrouw, me ervan overtuigen dat gezond ook erg lekker kan zijn, en dat je er zoveel meer energie en power van krijgt.

We hebben alleen één grote frustratie…

We gaan heel graag uit eten, of bestellen af en toe online (zeker nu!), maar moeten onze standaarden dan vaak verlagen. Weinig groenten, veel suiker, weinig seizoens-ingrediënten, slecht betaalde bezorgers… En veel restaurants houden weinig of geen rekening met allergieën, of speciale dieetwensen.

Hoe, en waar, vinden we kwalitatieve restaurants die onze standaarden delen?

 

Treats

Na heel wat zoeken kwam ik gelukkig tot het besef dat Amsterdam wél heel wat prachtige restaurants telt, die staan voor gezond, duurzaam, kwalitatief, en (h)eerlijk eten.

We voerden vele gesprekken met restaurateurs en klanten die onze waarden delen, en vonden zo wat we willen doen: een marktplaats aanbieden voor lekker, gezond en ethisch (restaurant) eten. Treats werd geboren!

Stel je voor… Op basis van je profiel, verwachtingen, en specifieke allergieën en dieetwensen, gidst Treats je tot gezonde en duurzame restaurants, en specifieke gerechten die bij je passen.

Als restaurateur biedt Treats je een geluidsversterker, en een platform om je waarden en verhaal te delen met gelijkgestemde consumenten.

Zo vinden consumenten en restaurants elkaar in de fundamentele waarden van ‘goed eten’, en doen ze wat goed is voor henzelf, de gemeenschap, en de planeet.

 

Meedenken

We starten nu met de ontwikkeling van de app. Als je als toekomstige klant of restaurateur met ons wil meedenken, of je mening wil delen over hoe het beter kan, stuur me dan een mailtje naar jonathan@treats-market.com. Dat zouden we super fijn vinden!

Hopelijk tot binnenkort!

Jonathan

 

 

 

Bijdrage:  Jonathan van Vaerenberg

Reactie:  Communicatie@slowfoodamsterdam.nl

 

 

www.foodwriter.nl

 

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!