Op het terrein van Fort Everdingen barstte zaterdag 24 maart de eerste Slow Food Markt Vianen los. De markt werd officieel geopend door de Wethouder André Landwehr, die aangaf zelf groot voorstander te zijn van ‘good, clean & fair’ producten. Uit handen van Slow Food Utrecht voorzitter Sieuwke de Vries ontving hij een pakketje met producten van de markt. Daarna konden bezoekers genieten tijdens een rondleiding door het fort, fortbier proeven en lekkere hapjes van hemelse hangop tot overheerlijke kazen. De markt was een groot succes en verdient in de toekomst absoluut een vervolg.

Men kon er proeven en kennismaken met o.a. de lekkernijen en brood van de Veldkeuken en  de “hotdogs” van vegan Punk Dog gemaakt van lokale biologische ingrediënten. Maar er was veel meer, zoals de lekkere op het fort gerijpte champagnes (Tasting Sparkling) of fortbier (van Duits & Lauret), distillaten (de Pronckheer), huisgemaakte jam (B&B Lots4U) of kruidenthee (Kruid en Co). Nadia (Suzette Catering) maakte een overheerlijk stoofpotje met Limousin rundvlees, Duits en Lauret bier en wat groenten en kruiden van Landgoed Everstein. Veel mensen vergaapten zich aan de vele soorten paddenstoelen bij de Paddenstoelenkraam van “onze” Dirk en Everdingen Blauw, een van de overheerlijke kazen van Huig de Graaf was bijna niet aan te slepen. De hele dag werden er rondleidingen gegeven op Fort Everdingen. Zowel deelnemers, als organisatie en bezoekers waren enorm enthousiast over de eerste Slow Food Markt Vianen.

Onder de kraamhouders uiteraard ook Slow Food leden:
Brouwerij Duits & Lauret
Distilleerderij de Pronckheer 
Dirk de Vries
De Veldkeuken
Kaasmakerij Huig van de Graaf
Suzette Catering
Bouillon Magazine
De Betuwe imker

Een foto impressies van de markt staan op onze facebookpagina

De initiatiefnemers: Slow Food Utrecht, Cittaslow Vianen en Fortbrouwerij Duits & Lauret gaan zich beraden op een vervolg van deze geslaagde markt.

// tekst en beeld : Reina van Bruggen

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!