Slow Food is goed vertegenwoordigd in Europa. In alle landen zijn leden actief in het bevorderen van Good, Clean & Fair food for all. Maar het kan nog beter. Op het Internationale Congres in China vorige week, hebben de vertegenwoordigers van Europese landen zich voorgenomen beter te gaan samenwerken om de invloed van Slow Food bij de EU te versterken en om van elkaars ervaringen en kennis te kunnen leren.

Slow Food heeft op dit moment twee vertegenwoordigers bij de EU; Marta Messa en Cristina Agrillo. Zij maken zich hard om de Slow Food missie bij de EU te laten klinken. Door betere samenwerking tussen de Europese landen kunnen deze vertegenwoordigers beter worden gevoed bij hun belangrijke werk. Op 18 oktober organiseren Messa en Agrillo namens Slow Food de conferentie “unconventional voices breaking the silos”. Activisten uit verschillende EU landen, waaronder visser Barbara Geertsema uit Nederland, laten zich horen. Ook enkele houders van zeldzame runderrassen als de Blaarkop en de Lakenvelder pleiten er voor hun zaak.

Ook is Slow Food bezig met een survey onder kleinschalige producenten in zeven Europese landen om te achterhalen hoe het EU beleid voor hen uitpakt. Nu al is duidelijk dat een grote meerderheid van de respondenten vindt dat het EU beleid – bijvoorbeeld de hygiëneregels – vooral de grote producenten bevoordeelt en het de kleine producenten extra moeilijk maakt. Het onderzoek is nog in volle gang. Wie is uitgenodigd voor het onderzoek en nog niet heeft gereageerd: laat je stem horen! 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!