fbpx

Geitenvlees en geitenbokjes staan volop in de belangstelling. Vaak in de discussie rondom voedsel verspilling, maar ook in de discussie van de hoge milieukosten die met de rund- en varkensvlees productie gemoeid zijn. De melkgeitenhouderij in Nederland kent een stijgende lijn en geitenkaas, -melk of – yoghurt worden volop door ons gegeten. Maar we vergeten dat geitenmelk alleen geproduceerd kan worden als er lammetjes geboren worden en wel 50 % vrouwtjes en 50 % mannetjes. De bokjes zijn de klos. Het vlees wordt tot diervoer verwerkt of geëxporteerd naar Zuid Europa, terwijl het vlees van uitstekende kwaliteit is. Maar we zijn de smaak van geitenvlees vergeten. Sommige van ons kennen nog de Sate Kambing of hebben geitenvlees in het buitenland geproefd. Met deze onderstaande verleidelijke geitenvlees-menu willen wij u out of the bok halen

Cateraar en chef Michiel de Vlieger van Cometa Culinair heeft dit voor ons samengesteld met een vleugje Haagse duinen:

Rijstcakejes met in Duindoornsap gegaarde kabeljauw, raapsteeltjes

                Verrassende stoofschotel met geitenvlees en wortelterrine 

                Luchtige hopjesmousse, koffiecakeje en crème van Duindoorn

 

De kosten voor dit dinertje zijn € 40,00 , wijn wordt apart afgerekend. De maximale capaciteit is 24 personen. Als u wilt deelnemen maak dan € 40,- over op NL54INGB0004830521 t.n.v. Convivium de Perelaar te Den Haag

We ontmoeten elkaar in de Tafelkamer om 18.00 uur: Waldeck Pyrmont kade 928 (sousterrain) http://www.tafelkamer.nl/

//tekst: Anna Groeninx