De kop is eraf!

Inderdaad: de kop is eraf. Van de drie Slow Food-waardige producten die we bij onze laatste online borrel gepresenteerd hebben, hebben er al twee een ruimere verspreiding gekregen.

 

Gerookte ossenworst

De gerookte ossenworst met venkel heet tegenwoordig ossenworst 1746 en is nu te koop bij de maker zelf; slager Frans Louman, bij Frank’s Smokehouse en bij de drie winkels van Fromagerie Abraham Kef (‘het gaat hard, we gaan gauw bijbestellen’).

Gemberbolussen

De Amsterdamse gemberbolussen zijn tegenwoordig niet alleen verkrijgbaar bij Vos Kosher Catering in Amstelveen, waar ze gemaakt worden, maar ook op bestelling bij zuurwarenwinkel De Leeuw aan de Vrijheidslaan.

 

Weesper moppen

Blijven alleen de Weesper moppen over. Over hun geschiedenis is nauwelijks iets bekend, maar elders in deze nieuwsbrief schrijft Natascha van der Stelt over koekjes bij de thee en heeft ze het o.a. over makaronnen, een koekje van een paar eeuwen geleden, dat eigenlijk sprekend op de Weesper mop lijkt. Laten we maar eens gaan uitzoeken hoe dat zit. Voorlopig is de vraag of iemand van jullie een avontuurlijke banketbakker kent die weer eens Weesper moppen met de traditionele bittere amandeltjes wil bakken.

Cees Holtkamp heeft zijn hulp al aangeboden! Laat je dus door niets weerhouden.

 

Van dit amandelboompje kwamen de ‘bittere pitten’ die Cees Holtkamp verwerkte in de Weesper moppen van bij de nieuwjaarsborrel. Qua voedselketen kun je niet transparant genoeg zijn!

 

 

Bijdrage:   Jacques Meerman

Reactie:    Communicatie@slowfoodamsterdam.nl

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!