fbpx

Afgelopen zondag 10 februari was de kick-off van een nieuw Slow Food Brabant jaar. Deze keer waren we te gast op de biologische boerderij ’t Schop van Jan en Cecile van de Broek. We bespraken de planning voor 2019, waar we weer smaakvolle en originele events op hebben staan. Ook blikten we kort terug op 2018, een enerverend en bijzonder jaar met activiteiten zoals onder andere de ansjovisvaart op de Schelde, het asperge diner bij de Santspuy en meer. En natuurlijk als kers op de taart de publicatie van het enige echte Brabantse kook- en verhalenboek: BRBNT van Brabantse Grond. Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen de culinaire ROC’s, Slow Food Brabant en WE ARE FOOD. Daarnaast werd er gezamenlijk bekeken wat we als Slow Food Brabant anders en mogelijk beter kunnen doen richting de toekomst.  Een voorbeeld hiervan is het delen van activiteiten van onze Slow Food Brabant boeren, zodat leden en geïnteresseerden hier nog beter van op de hoogte zijn. Aansluitend natuurlijk een rondleiding over de boerderij waarbij Jan ons meer vertelde over het reilen en zeilen van zijn bio-boerderij en winkel en wat daar bij komt kijken. Hierna de boerenkeuken in om de dag feestelijk af te sluiten met een gezamenlijk bereid Brabants diner met Prol (=Brabantse preisoep), blauwe kaas croutons, Rode bietensalade met kaas en noten, en een hoofdgerecht van Boeuf Bourguignon van BLACK ANGUS. Een geslaagde start van 2019!