Borrel 6 mei bij Wild Sage Foods

‘Als je een keuken hebt, ben je een kok’. 
Dit is het motto van Wild Sage Foods, de biologische kruidenier aan de Ceintuur- baan 228, waar afgelopen 6 mei onze Slow Food borrel plaatsvond. Het was een warme en zonnige avond, waarbij we hartelijk werden ontvangen door één van    de eigenaren, Nik, in de binnenplaats van dit biologische minimal-waste pareltje.

Zoals je van Slow Food gewend bent, genoten we van allerlei Ark van de Smaak producten; de ingelegde Gele Komkommer en de Amsterdamse Ossenworst 1746. Maar eerst werden we verwend met een heerlijke Griekse specialiteit uit de geboortestreek van Nik, Spanakopita. Verder vloeide de heerlijke Nederlandse wijn van de Apostelhoeve rijk, en verraste Dorothea ons met ingepekelde mosseltjes van De Leeuw Tafelzuren. Tot slot, was de kers op de taart het heerlijke seizoensbordje met het lokale witte goud, dat Hester speciaal uit Lijnden had meegenomen voor de borrel.

Elkaar ontmoeten, de verbinding zoeken met lokaal/regionaal eten & drinken, en ideeën en projecten uitwisselen om samen aan een duurzamer voedselsysteem te werken, is waar Slow Food en onze borrels voor staan. Wild Sage, waar ze er in geloven dat échte verbindingen beginnen met samen koken en eten aan tafel, was de perfecte plek hiervoor.

 

Bijdrage: Vera Poot

 

    

 

Onze volgende borrel is op vrijdag 3 juni van 18:00 – 20:30 uur. Locatie: Proeflokaal Kef.  Zie je dan!

Adres: Ranonkelkade 1, 1031 XR, Amsterdam Noord. Bij vragen, mail: dorothea@slowfoodamsterdam.nl

 

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!