Op 4 oktober 2019 vindt in Eindhoven een spectaculaire Boergondische markt plaats. Deze markt is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen. Samen laten zij zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent.

Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren.  In deze ‘battle’ werken koksstudenten nauw samen met een lokale boer. Hun opdracht is het bereiden van 2 gerechtjes. Deze gerechtjes zijn voor minimaal 80% samengesteld op basis van het aanbod van ‘hun’ boer en het seizoen.  Vervolgens worden ze beoordeeld door een kritische vakjury bestaande uit topchefs en boeren uit Brabant.  Maar er is ook een publieksprijs te winnen. Alle gerechtjes kunnen namelijk op 4 oktober worden geproefd en beoordeeld door bezoekers van de Boergondische markt.

Tijdens het evenement zullen er talloze lezingen, workshops en forumdiscussies worden georganiseerd maar ook docu-films worden vertoond. Zo kunnen de bezoekers kennismaken met het rijke aanbod van Brabantse streekproducten, kook- en teelttechnieken en een betere kijk op de keten.

Een dag voor foodies, lekkerbekken, boeren, horeca, studenten maar ook zeker ook ondernemers, bestuurders en organisaties. 

We gaan elkaar te ontmoeten, verrassen, kennis uitwisselen, ervaringen delen, verbinden, proeven en bovenal te vieren waar we in Brabant zo trost op mogen zijn.

Meer info en het volledige programma: Boergondischemarkt.nl

Vragen? mail of bel gerust!  info@boergondischemarkt.nl of Ank 06-21808804

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!