Blue Food Festival, Zaterdag 29 april 2017 13:00-18:00 @ BlueCity (voormalig Tropicana, Maasboulevard 100 in Rotterdam)

Op zaterdag 29 april 2017 organiseert Slow Food Youth Network overal ter wereld evenementen om aandacht te vragen voor voedselverspilling. Ook in Nederlandse steden wordt door middel van een “Disco Soup” op een ludieke manier aandacht voor dit probleem gevraagd. In Rotterdam wordt het nog wat grootser aangepakt: Op het Blue Food Festival kun je onder muzikale begeleiding van DJs en live acts zelf komen snijden, roeren, inmaken, koken en bakken, smaken proeven bij de Discosoep!

SFYN010 organiseert samen met BroodNodig en een leger aan Rotterdamse foodfighters het Blue Food Festival op 29 April in Blue City ter ere van de World Disco Soup Day.

Alles staat in het teken van voedselverspilling op het menu zetten. Uiteraard staat de Discosoep centraal in de prachtige balzaal van het oude tropicana. Maar dat niet alleen! Ondernemers nemen je mee door hun wereld van Waste en No-Waste met oa Kromkommer, Rechtstreex, Rotterdams Milieu Centrum, Soephoofd en Fruitleather. In de kookstudio’s zijn gasten welkom om wereld gerechten met wereld vrouwen te maken en in te potten. Leer hier surinaamse sambal en chutney, Kaapverdiaanse Papaya jam en Irakese … te maken. Een potje voor jou, een potje voor een ander en een potje voor hun 🙂 Wat nog meer? Veel meer: familietoers, koken met kinderen, onthulling broodvergister, workshop soepstarter, diy normenhotel.. 16:00 cup-a-soep. We nemen ons momentje en schuiven aan voor het groot podium spektakel. Sprekers, rappers, theater alles om ons de weg wijs te maken in deze weg-is-wijs van waste. We hebben er zin in want, feed bellies not bins.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!