fbpx

BLOG

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

100×100 Challenge winnaars: Update #1

100×100 Challenge winnaars: Update #1

Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch (zie foto) de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze...

Lees meer
“Kweekvlees is geen zilveren kogel” door Carlo Petrini

“Kweekvlees is geen zilveren kogel” door Carlo Petrini

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar de voedseltrends waarover waarschijnlijk het meest gepraat gaat worden in 2022 nemen al vorm aan. Een van deze trends wordt hoe dan ook kunstmatig vlees, of in-vitro vlees, of kweekvlees -er bestaan meerdere namen voor....

Lees meer
Winnaars 100×100 Challenge: van boon tot brievenbus

Winnaars 100×100 Challenge: van boon tot brievenbus

Binnenkort in abonnementsvorm: tempeh van Ark van de Smaak peulvruchten. 100x100 Challenge winnaars Pelle Sinke en Loïs Overbosch vertellen hoe en wat!   Pelle Sinke en Loïs Overbosch hebben de hoofdprijs van de 100x100 Challenge gewonnen. Het bedrag van €1500...

Lees meer
Slow Food Nederland zoekt bestuursleden

Slow Food Nederland zoekt bestuursleden

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging, opgericht in 1989 uit zorg om het verdwijnen van lokale eetculturen, tradities en voeding. Slow Food gelooft dat voedsel verbonden is met vele andere aspecten van het leven. Door onze voedselkeuzes kunnen we gezamenlijk...

Lees meer

AGENDA 2021