VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Groenten die de wereld gaan redden
Wat hebben zeekraal, zeeaster, ijskruid, zeevenkel en zeebanaan met elkaar gemeen? Zoals de namen misschien al doen vermoeden zijn het allemaal zoute gewassen. Ze worden gekweekt in proeftuin De Zilte Smaak op Terschelling. Het zijn juweeltjes van groenten, gezond en...
Vacature: penningmeester Slow Food Nederland
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Slow Food is opgericht in 1989 en vandaag de dag actief in 160 landen waaronder Nederland. Slow Food Nederland bestaat uit verschillende regionale communities en...
Ambacht als antwoord; haverbier in de maak
In de nasleep van Slow Food’s granenjaar maken Nevel Wild Ales en And The People samen een haverbier. Het is ontzettend mooi als het verbinden van gelijkgestemde voedsel-professionals zijn vruchten afwerpt. In dit geval gebeurt dat in de vorm van een Nederlands...
Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen
Vanaf ongeveer 1860 boert de familie Van Hootegem rondom Kruiningen bij landbouwbedrijf Meulwaeter. Alex is de vijfde generatie, zijn zoon Emiel inmiddels alweer de zesde. In al die jaren onderging het bedrijf veel veranderingen. Alex en Emiel schuwen het niet om te...
Vacature: Community Manager Professionals Community
LET OP: De vacature sluit op 30 september 2023! Sinds juni 2023 is binnen Slow Food Nederland de Professionals Community (SFPC) actief. Een netwerk waarbinnen professionals en bedrijven die werken volgens de Slow Food-principes elkaar kunnen ontmoeten en inspireren,...
Nieuw Presidium: eau de vie
Slow Food Nederland is een nieuw presidium rijker: eau de vie van het Genootschap der Warme Stokers. Het presidium bestaat voor nu uit zeven traditionele, kleinschalige distilleerderijen, die maximaal 5000 flessen per jaar produceren, én die zich houden aan de...
Say Goodbye to Toxics, onze nieuwe campagne tegen pesticiden!
Vorig jaar heeft de Europese Commissie een voorstel gepubliceerd voor een nieuwe EU-pesticidenverordening, waarin de bindende doelstelling van 50% vermindering van het gebruik en het risico van chemische pesticiden tegen 2030 is vastgelegd. Dit is een zeer belangrijk...
Slow Food Zeeland in de ban van wier
Ellen Schoenmakers van WildWier noemt zichzelf een wierenwaaier. Samen met Guido Krijger oogst ze wekelijks zeewier in de Oosterschelde, de Noordzee en het Veerse Meer. Wat dat wierenwaaien precies inhoudt ondervonden Slow Food Zeeland-leden zaterdag 14 mei 2023 aan...
Boeren Goudse Oplegkaas viert 20 jarig bestaan
Op maandag 19 juni was het exact 20 jaar geleden dat de Boeren Goudse Oplegkaas (BGO) werd opgenomen in de Ark van Smaak. Familie Van der Poel van Hoeve Waterrijk in Rijpwetering en familie Captein van kaasboerderij Captein in Zoeterwoude, nodigden 15...
AGENDA 2023
- @ Kaasfort Amsterdam18:15 - 22:30MEER INFO>0705
- @ Amsterdam Flavours19:00 - 22:00MEER INFO>0805