fbpx

BLOG

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

HOEVE KAZAN GAAT CROWDFUNDEN EN JIJ KUNT MEEDOEN

Eindelijk… na meer dan een jaar gepraat, geteken, gereken (met name stikstof) en gewacht te hebben, rolde er bij de gemeente toch een goedkeuring uit. We (Hoeve Kazan) zijn dolblij dat we eindelijk verder kunnen bouwen aan onze droom om nog duurzamer te kunnen boeren....

Lees meer

Zonder hen was er geen boek

De Ark van de Smaak in Nederland: we hebben het boek eindelijk met jullie kunnen delen. Ontzettend trots zijn we. We hebben dit natuurlijk niet alleen gedaan. Zonder onze sponsors was het boek niet tot stand gekomen. Onze ‘ambassadeurs’, noemen we ze. Er zijn...

Lees meer

De puntjes op de i | Duurzame drukkerij Tuijtel

De Ark van de Smaak in Nederland. Het zal je niet zijn ontgaan dat dit een boek is waar duurzaamheid centraal staat. Wij willen die duurzaamheid ook graag tot uiting brengen in het maken van het boek, van begin tot eind. Daarbij hoort ook het drukwerk. Dat zijn voor...

Lees meer

“Boerderijzuivel & meer” zoekt opvolger

Wij, Ineke Verkade en Dick Bark openden zes jaar geleden onze winkel “Boerderijzuivel & meer” in hartje Delft. Door medische omstandigheden worden wij min of meer gedwongen onze zaak van de hand te doen. Wij zoeken nu een opvolger die dezelfde passie voor...

Lees meer

MET DE ARK VIEREN WE ONS GASTRONOMISCH ERFGOED

De Ark van de Smaak is onderdeel van de Slow Food Stichting voor Biodiversiteit. De Ark is in essentie een verzameling, een catalogus van kleinschalige voedselproducten en bereidingswijzen van over de hele wereld. 5514 producten en gebruiken die onlosmakelijk...

Lees meer

SLOW FISH: DIT JAAR ONLINE ÉN OP LOCATIE

Ook Slow Fish is dit jaar natuurlijk anders dan anders. Het enorm succesvolle vierdaagse evenement vindt normaal gezien uitsluitend in Genua plaats. De kades van de Italiaanse havenstad staan dan vol met tentjes en podia, waarbij de meest enthousiaste vissers,...

Lees meer

Uitgemolken | Blaarkopkaas

Per 1 juni houdt het bedrijf Brandroodkaas in Ede op te bestaan. Na meer dan 15 jaar kaasmaken, eerst door Michiel Cassuto, en de laatste jaren door Arjan en Karina Schermer wordt het bedrijf noodgedwongen opgeheven. De kaasvoorraad en de runderen worden verkocht....

Lees meer

AGENDA 2021