Ciderij de Elegast, buitenplaats de Hoorneboeg en Slow Food Nederland kijken terug op een geslaagde zaterdag. Op uitnodiging van Slow Food stond SmaakPark Ede met de lekkerste en meest intense miso en shoyu op de markt, en lieten de Warme Stokers een selectie aan prachtige moutwijn en andere ambachtelijke distillaten proeven.

 

 

 

Daarnaast werd bij het graanpanel ‘Oude granen: overbodig of broodnodig? (in samenwerking met Slow Food Amsterdam) gesproken over oude granen. Want: willen we die meer telen of niet? Onderzoeker Noor Bas vertelde vol passie over de historie van graan als cultuurgewas, van vruchtbare halve maan tot Nederland. Teler Michiel Korthals legde uit hoe oude rassen zoals de Sint-Jans rogge de bodem kunnen verbeteren en ook nog eens resistent tegen bijvoorbeeld ziektes zijn. Bakker René van der Veer van de Veldkeuken legde vervolgens uit hoe hij met dit soort granen fantastisch zuurdesembrood bakt. Zo liet hij brood proeven van Utrechtse blauwe emmer, spelt en nog veel meer.

 

 

Bijdrage: Dominic van Asseldonk

Foto header: Jetske Amijs

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!