fbpx
Begin september brachten Steinbesser gastronomy en Vereniging Hendrick de Keyser de zen-boeddhistische non en chef Jeong Kwan, bekend van Netflix’s Chef’s Table, naar A’dam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy.

Jeong Kwan heeft een speciaal organic veganistisch ‘temple food’ menu gecreërd, in samenwerking met kunstenaars die speciaal voor de gelegenheid bestek en servies op maat maakten. Experimental Gastronomy is een unieke meeslepende ervaring die befaamde chef-koks en kunstenaars samenbrengt om een opwindende en radicaal andere manier van eten te creëren.

 

 

.
.

Jeong Kwan gelooft dat bij het ultieme koken — het koken dat het beste is voor ons lichaam en het lekkerst voor onze smaakpapillen —een intieme verbinding wordt gemaakt met fruit en groenten, kruiden en bonen, paddenstoelen en granen.

In de dagen voorafgaand aan het diner ging het team langs lokale boeren en producenten op zoek naar ingrediënten voor de diners, die plantaardig en biologisch, lokaal en seizoensgebonden zijn. Slow Food Amsterdam werd uitgenodigd om suggesties voor lokale boeren en producenten te delen.

Uiteindelijk zijn ze op bezoek geweest bij: Smaak Groenten, de Groente Amsterdammer, de Stadsgroenteboer, Fruittuin van West en Wim Bijma.

Hier kunt u het volledige foto journaal bekijken:  steinbeisser.org/2022/09/26/jeongkwan

Locatie was het Gemeenlandshuis.

 

Website:  steinbeisser.org

Photography by:  Kathrin Koschitzki  &  Veronique Hoegger (image 3 wooden plates)

 

  

 

Zen-buddhist meditation chant:

where has this meal come from?

this meal is the gift of all living things,
a matter of astute worldly grace,
created by the earth, rain, sun and wind.

by means of this meal,
I understand that earth, water, sun and wind
are the very nature of my physical being,
the source of my body and mind.

by means of this meal,
I become one with the universe.                                                         
therefore, we cal it ‘gongyang’, an offering.                                         

I will serve all living beings with all my devotion.