SLOW FOOD AMSTERDAM
Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.
Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Lekker lokaal: 1,7 km lange Aardappelslinger
Lekker lokaal eten. Een aardappel-stunt met een duurzame boodschap.
Borrel 1 April bij Terre Lente
Als vanouds, vond er afgelopen 1 April weer een Slow Food borrel plaats, waarbij zowel oude als nieuwe garde aanwezig was. Dit keer borrelden we bij Terre Lente, waar onze nieuwe penningmeester Luigi Pucciano ons met zijn Italiaanse gastvrijheid warm heeft weten te...
Verslag ALV vergadering
10 Maart j.l. was de Algemene Leden Vergadering. Het werd gehouden in de sfeervolle Bibliotheek van het Groenpunt.
Hoe Slow gaan we?
Hoe Slow gaan we? We eten om te leven, maar ten koste van wat? Inspirerende duurzame concepten voor een houdbare humane, natuurlijke en economische wereld.
Buitenmarkt van NoordOogst
Iedere 1e en 3e zaterdag van de maand bieden lokale ondernemers en duurzame ambachtslieden hun waren aan op de Buitenmarkt van NoordOogst.
Markt in de tuin van de Hermitage
Markt in de binnentuin van Hermitage Amsterdam!
Forteiland Pampus
Een eetverhaal over het verleden, heden en toekomst. Op Forteiland Pampus zijn we voortdurend op zoek naar manieren om niet alleen de geschiedenis van het eiland levend en relevant te houden, maar ook een brug te slaan naar een duurzame toekomst. Momenteel wordt...
EVEN VOORSTELLEN… NIK PAPADOULAKIS
Ik ben opgegroeid in Athene, Griekenland - hoewel mijn hart altijd bij Kreta zal liggen, waar mijn vader is geboren en getogen. Magisch eten & levendige herinneringen Kreta is een magische plek en eten is daar het allerbelangrijkste. Het is een belediging als je...
Werkgroep Winkel – werk aan de winkel
Werkgroep Winkel van Slow Food Amsterdam zet producten in de schijwerpers. Doe ook mee!
Jacques Meerman en Cees Holtkamp laten geschiedenis proeven met ‘vernieuwde’ Weesper mop
Slow Food Amsterdam, Jacques Meerman (vertaler en schrijver van ‘Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken’) en Cees Holtkamp (meester banketbakker) presenteerde woensdag 15 december de Weesper mop. Voor een gezelschap in de Wispe Brouwerij te Weesp legde Jacques de geschiedenis uiteen, en liet Holtkamp de ‘vernieuwde’ Weesper mop proeven.
TERRA MADRE INLOOP KOFFIE OP 12 DECEMBER
Om Terra Madre te vieren, organiseren we op zondagochtend 12 december tussen 9 en 12 uur een inloop koffie. We zijn te gast bij Wild Sage Foods: de gloednieuwe minimal waste, organic food store en deli aan de Ceintuurbaan 228 in Amsterdam. Leuk als jullie - in 3 time...
Ahold trekt zich terug uit de Lutkemeerpolder
Het is officieel! Een woordvoerder van Ahold heeft vrijdag 26 november bevestigd dat het enkele weken geleden heeft besloten om af te zien van ontwikkeling in de Lutkemeerpolder. Al sinds 2019 was het concern in gesprek met de Gemeente Amsterdam over de optie om 5,5...
Presentatie Weespermop
In Wispe Brouwerij (Laurentiuskerk) in Weesp presenteren we op 15 december het resultaat van het onderzoek naar de oorsprong van de Weespermop. Het eerste exemplaar zal door burgemeester B.J. van Bochove van Weesp in ontvangst genomen worden. Na een lezing van Jacques Meerman over de historie en van Cees Holtkamp die vertelt over de ontwikkeling van het recept, kan iedereen proeven. En na afloop krijg je de recepten mee naar huis!
(Slow) Food Activiteiten in het Allard Pierson
11 en 12 februari organiseert Allard Pierson Amsterdam Symposium on the History of Food, met als thema Food and the Environment, Lezing Carolyn Steel. Sitopia: Hoe goed eten de wereld kan redden en het Foodie Festival
Aankondiging ALV Slow Food Amsterdam
10 maart '22 vanaf 19:00 uur zullen we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering houden in het Groenpunt020. Naast de terugblik, de vooruitblik en de verantwoording kiest de ALV (jullie, onze leden dus) ook nieuwe bestuursleden. Door het vertrek van Leonie Paalman...
EVEN VOORSTELLEN… EVA BROCKMANN
Hi, Mijn naam is Eva. Ik ben Duitse, en woon al 14 jaar in Amsterdam. In augustus 2021 ben ik lid geworden van Slow Food Amsterdam. Zolang ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in duurzaam, biologisch en lokaal eten. Ik ben één van die mensen, die koken als een...
EVEN VOORSTELLEN… LOTTE OPDAM
Mijn jeugd heb ik doorgebracht op een biologisch-dynamische stadsboerderij, en dit heeft mij voor de rest van mijn leven gevormd in mijn visie op voedsel en landbouw. Mijn studiekeuze voor Internationale Ontwikkelingen gespecialiseerd op duurzame landbouw en...
Europees Landbouwbeleid COP26 een ramp
Slow Food International: "De stemming van het EU-Parlement bevestigt een rampzalig gemeenschappelijk landbouwbeleid, dat een industrieel, destructief en niet-duurzaam landbouwmodel blijft subsidiëren." Op 23 november 2021 heeft het Europees Parlement in de plenaire...
Van grond tot mond
Op 24 november werd voor de tweede maal (wederom voor een volle zaal en met live streaming) een Kiss the Ground meeting gehouden, georganiseerd door Slow Food Amsterdam. Ditmaal 'Van Grond tot Mond' genoemd, om het voor iedereen toegankelijk te maken. Met 85 bezoekers...
Slow Food: COP26 overeenkomst is lang niet genoeg!
COP 26 eindigde met een teleurstellend akkoord, net op het moment dat de verwachtingen van het maatschappelijk middenveld, jongeren, inheemse volkeren en allen die getroffen zijn door de klimaatnoodsituatie het hoogst waren. Volgens Slow Food is dat nog lang niet...
AGENDA
- 0504
The Biodiversity Buffet met Dan Saladino
@ De balie20:00 - 22:00MEER INFO> - @ nog te bepalen19:00 - 22:00MEER INFO>1704